Детаљи покушаја пљачке банке у Сарајеву: Криминалац ушао с лажним оружјем и затражио новац

Agencije
Детаљи покушаја пљачке банке у Сарајеву: Криминалац ушао с лажним оружјем и затражио новац

Једна особа је ухапшена око 11.30 сати у покушају пљачке Raiffaisen банке у сарајевском насељу Храсно, док припадници МУП-а Кантона Сарајево за другом особом још трагају.

Покушај пљачке банке у Храсном спријечио је заштитар банке који је успио онеспособити једног пљачкаша, док је други, који је био у његовом друштву, побјегао из банке. Интервенција је дошла на мјесто догађаја за мање од три минуте.

"Припадници МУП-а КС још трагају за пљачкашем банке који је побјегао", потврдио је Мирза Хаџиабдић, гласноговорник МУП-а КС за наш портал. 

Портал Радиосарајево.ба сазнао је детаље покушаја пљачке у главном граду Босне и Херцеговине. Како тврди наш извор, близак МУП-у КС, заштитар који је радио на осигурању Раиффаисен банке брзо је схватио да су пљачкаши у банку дошли с лажним оружјем тражећи новац од запослене раднице на шалтеру.  

"Када је схватио да оружје које посједују није право, заштитар им је пришао с леђа и одмах је притиснуо тастер за алармирање полиције, репетирао оружје и неутралисао једног од пљачкаша. Њега је сачувао до доласка припадника МУП-а КС, док је други побјегао и очекује се да се брзо сазна његов идентитет", каже извор за Радиосарајево.ба, додајући да су оба пљачкаша имали маске на лицу приликом уласка у банку.

У посљедњих шест мјесеци ово је четврта пљачка у Сарајеву коју су брзом реакцијом спријечили заштитари. Једна је била у насељу Грбавица, друга Аддико банка на Пофалићима, трећа недавно у Храсном и ова данашња, што је за сваку похвалу.

Подсјетимо, уочи Нове године заштитарка иницијала О. Д. спријечила је пљачку банке у сарајевском насељу Нова Отока након што је употријебила оружје. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана