Детаљи пљачке у селу Бродац код Бијељине: Маскирани лопови старици однијели злато и уштеђевину

Небојша Томашевић
Детаљи пљачке у селу Бродац код Бијељине: Маскирани лопови старици однијели злато и уштеђевину

БИЈЕЉИНА - Полиција интензивно трага за три разбојника који су у Бијељини опљачкали пензионерку Радинку Томић (71) и од ње украли сву уштеђевину и злато укупне вриједности око 55.000 евра, потврђено је “Гласу Српске”.

Незванично, полиција је дошла до одређених података који би могли да помогну у расвјетљавању пљачке, али конкретних доказа још нема. Маскирани пљачкаши упали су 19. јануара у кућу старице у селу Бродац код Бијељине и, према њеним ријечима, напали је, бацили на под и свезали. Према њеној изјави, у кућу су упала два разбојника, а, како сазнајемо, трећи је највјероватније чувао стражу.

У Полицијској управи Бијељина рекли су да су одмах након пријаве пљачке обавили увиђај и изузели све доказе, те покренули интензивну истрагу.

- Полицији је оштећена пријавила разбојништво и патрола је одмах изашла на лице мјеста. Према пријави, разбојништво су починила три непозната маскирана лица. Обавијештен је поступајући тужилац Окружног тужилаштва у Бијељини. С циљем заштите истраге и проналаска починилаца не можемо да откривамо детаље - рекли су у ПУ Бијељина.

Томићева је полицији пријавила да су јој разбојници однијели злато и златни накит у вриједности од 15.000 евра и око 40.000 евра у готовини.

- Изашла сам да наложим ватру и тад су у кућу упала два маскирана мушкарца. Имали су фантомке на глави и црна одијела. Напали су ме, бацили на под и свезали. Прегледали су цијелу кућу, све су растурили и поразбијали док нису пронашли плијен. Радили су лагано, нису журили, јер су ме везали да би имали времена - испричала је Томићева.

Истакла је да је стекла утисак да су пљачкаши размишљали да ли да је убију или не, те су од ње тражили да се закуне дјецом да их неће пријавити.

- Када сам им обећала да их нећу пријавити, отишли су, а ја сам позвала рођака и пријавила - рекла је Томићева.

Према незваничним информацијама, претпоставља се да су разбојници имали дојављивача који је познавао старицу и “типовао” за пљачку.

- Радинка је њемачки пензионер и живи сама, па је неко ко је то знао претпоставио да има новца и да је лака мета. Можда је чак неко из комшилука пљачкашима све испричао - казао је извор близак истрази.

Раније пљачке

Старији Бијељинци и лани су били на мети разбојника. Тако су у јулу два маскирана разбојника упала у кућу шездесетседмогодишњег мушкарца у Бијељини, претукли га и отели новац. Сличан случај десио се у фебруару, када су разбојници упали у кућу седамдесетдеветогодишњакиње, представивши се као поштари, а затим је опљачкали. Први случај полиција је расвијетлила, а у другом се још трага за разбојницима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана