Детаљи пљачке и премлаћивања Остоје Милаковића: Од аустријског пензионера отели стари новац

Небојша Томашевић
Детаљи пљачке и премлаћивања Остоје Милаковића: Од аустријског пензионера отели стари новац

Бањалука - Држављанин Србије Предраг Ивановић (25) из Ужица притворен је због пљачке и бруталног премлаћивања старца Остоје Милаковића (80) из Кмећана код Бањалуке, а полиција трага за његовим саучесником и суграђанином Лазаром П. (24).

У овом разбојништву учествовао је и малољетни Милија Б. (17) из Ужица, који је након испитивања пуштен. Ивановић је предат Окружном тужилаштву Бањалука, које му је предложило једномјесечни притвор, а тај приједлог је прихватио Окружни суд. Тројац сумњиче за разбојништво, а како незванично сазнајемо, из куће Милаковића су побјегли “кратких рукава” јер су успјели да украду само стару југословенску новчаницу од пет милиона динара, 20 шилинга и нешто ситног новца. Мјештани Кмећана причају да је пљачку “типовао” неко из њиховог села и да држављани Србије то нису сами урадили.

- Морали су да имају некога ко познаје Остоју и његове прилике. На то указује чињеница да су директно ишли у његову кућу као да су знали гдје треба да уђу. Вјероватно им је неко рекао да има новца јер је Остоја аустријски пензионер и навео их како да дођу до њега - казао је један мјештанин Кмећана, не желећи да му помињемо име.

Незванично сазнајемо да полиција већ провјерава те наводе како би било утврђено да ли је неко “типовао” пљачку. Поменуте младиће сумњиче да су у кућу Остоје Милаковића, који иначе живи сам, упали у четвртак ујутро око девет часова и одмах по уласку брутално га претукли, тражећи од њега паре. Нанијели су му више тешких повреда по цијелом тијелу и поломили вилицу. Колико су га брутално тукли говоре и трагови крви, који су остали по цијелој кући. Несрећни старац је након њиховог одласка некако успио да позове комшије.

Тај позив му је можда спасао живот јер ко зна да ли би са таквим повредама успио да дочека помоћ јер је живио сам. Остоја је након доласка полиције одвезен у Универзитетски клинички центар Републике Српске, гдје је задржан на лијечењу. У овом центру су, наводећи иницијале, казали да је он примљен у стању политрауме и одмах је збринут и хоспитализован у Служби за неурохирургију. Како сазнајемо, задобио је потрес мозга, поломљена му је вилица и има повреде по цијелом тијелу. Комшије и рођаци опљачканог старца кажу да је живио сам откако му је преминула супруга прије десетак година. Испричали су да има три сина и три кћерке, који су углавном у иностранству.

Бијели “фијат”

Мјештани Кмећана причају да је на дан пљачке Остоје Милаковића селом кружио бијели “фијат”, односно нови “фићо”, регистарских ознака из Ужица.

Управо у том аутомобилу у Фочи су ухапшени осумњичени Предраг Ивановић и малољетни Милија Б. (17) из Ужица. Они су “пали” дан након пљачке, а из Фоче су у петак пребачени у Бањалуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана