Детаљи обрачуна у Љубији код Приједора: Нож радио у сукобу пунца и зета

Небојша Томашевић
Детаљи обрачуна у Љубији код Приједора: Нож радио у сукобу пунца и зета

Приједор - Свађа Османа Шумића и његовог зета Амира Ф. у приједорском насељу Љубија окончана је крвавим обрачуном, у којем су ножем избодени Шумић и Амиров друг Амер Х. из Приједора, потврђено је “Гласу Српске”.

Сукоб је избио у четвртак око 22 часа, у породичној кући Шумића у Љубији. Он се посвађао са зетом. Како сазнајемо у расправу се умијешао Амер Х. и Османов малољетни син. Током сукоба Амер Х. је ножем убо Шумића, а њега је затим истим бодежом повриједио Османов малољетни син, када је видио да му је отац нападнут. Оба повријеђена су превезени у приједорску болницу, гдје су задржани на лијечењу. Како сазнајемо они нису животно угрожени.

- Свађа између пунца и зета се претворила у општи хаос, када се у расправу умијешао Амер Х., који је Османа убо ножем у лице. Видјевши то, Османов малољетни син је да би заштитио оца узео нож и убо Амера Х. Ипак то се све још утврђује и тек када саслушамо све виновнике овог обрачуна знаћемо праву причу. За сада је утврђено да је Амер Х. у кућу Османа дошао заједно с његовим зетом Амиром Ф. - казао је извор близак истрази.

Према незваничним причама мотив овог сукоба су нерашчишћени породични односи. Према причама мјештана Љубије, прије неколико дана Османова кћерка се породила, напустила Амира Ф. и вратила се у родитељску кућу с дјететом.

- Вјероватно је Амир Ф. с другом Амером Х. дошао да тражи да му се супруга врати па је дошло до сукоба и свађе. То је наша претпоставка, а само они знају зашто су се сукобили - казао је један мјештанин Љубије не желећи да му помињемо име.

Након сукоба приведени су Амир Ф., као и малољетни Шумићев син, који су испитани о овом догађају. Полицијска управа Приједор саопштила је да је овај случај за сада оквалификован као покушај убиства.

Истрагу случаја води приједорско Окружно тужилаштво, које ће након што осумњичени буду саслушани одлучити о даљим мјерама.

- Сви актери овог случаја ће бити саслушани да би било утврђено шта се десило, као и кључне чињенице и мотиви због којих је дошло до сукоба. Тек након тога моћи ћемо да имамо више информација - казао је главни тужилац Младен Митровић.

Нож

Према непотврђеним информацијама, на мјесту крвавог обрачуна пронађен је нож који је коришћен током сукоба четири мушкарца.

- Истражиоци су с ножа изузели одређене трагове, а он ће бити послат на вјештачење да би било утврђено ко га је све држао - казао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана