Детаљи обљубе дјевојчице (14) у Шипову: Испричала другу да је дјед дирао

Небојша Томашевић
Детаљи обљубе дјевојчице (14) у Шипову: Испричала другу да је дјед дирао

БАЊАЛУКА - Д. Р. (64) из Шипова коме је бањалучки Окружни суд одредио једномјесечни притвор због обљубе унуке (14), откривен је након што се његова жртва повјерила пријатељу па је цијели случај пријављен полицији, сазнаје “Глас Српске”.

- Она је испричала да је дјед насртао на њу и да је додиривао по тијелу што је њеног познаника узнемирило и шокирало. Одмах је обавијестио породицу дјевојчице, а затим је све пријављено полицији која је одмах покренула истрагу - казао је извор близак истрази.

Додао је да је случај специфичан и да су се у истрагу осим полиције укључиле и друге надлежне институције и стручњаци како би се утврдило шта се десило.

Према његовим ријечима, сада се испитује шта је дјед урадио дјевојчици.

- Стручне особе ће саслушати дјевојчицу која ће бити и прегледана како би се утврдило шта се десило. Више детаља због заштите жртве не можемо да говоримо - казао је наш извор.

Из Окружног тужилаштва у Бањалуци, које води истрагу, раније је саопштено да Д. Р. терете за два кривична дјела обљуба над дјететом млађим од 15 година. Истакли су да је кривично дјело починио на штету четрнаестогодишњакиње. Незванично сазнајемо да је он насртао на унуку у фебруару и марту.

Шиповљане је овај догађај веома узнемирио.

- Породица дјевојчице је вриједна и боре се, али не може се рећи да су њихови међусобни односи уобичајени. Дјед живи у граду, а његова дјеца и унуци  на селу. Прича се да је напао унуку. Народ свашта прича, а волио бих да ништа од тога није истина, јер ипак је то дијете - испричао је један становник Шипова не желећи да му помињемо име.

Додаје да је дјед помало “на своју руку” и тежак човјек, али није му познато да ли је био у неком сукобу са законом. Наш саговорник је казао да је један син осумњиченог раније имао мањих проблема са законом.

Ово је други случај обљубе дјетета на подручју Шипова у посљедње вријеме. У септембру 2019. откривено је да је бака унуку (11) подводила напаснику, од раније познатом по кривичним дјелима, Сими Савичићу.  За ово дјело је осумњичена С. М. (64) која је признала кривицу и на основу споразума с Тужилаштвом у фебруару осуђена на седам година затвора. Кривицу је признао и Савичић који је осуђен у Окружном суду у Бањалуци на 12 година затвора због обљубе дјевојчице. Мјештани Шипова кажу да је осумњичени Д. Р., кога терете за обљубу унуке, Савичићев познаник.

Хапшење

Осумњичени Д. Р. је у четвртак саслушан у бањалучком Окружном тужилаштву. Њему је судија за претходни поступак Окружног суда одредио једномјесечни притвор на основу захтјева тужилаштва које је ту мјеру тражило због бојазни да би могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те из разлога што би његово пуштање на слободу резултирало нарушавањем јавног реда. Сазнајемо да је осумњичени Д. Р. одведен у затвор у Добоју гдје ће бити смјештен у притворску јединицу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана