Детаљи о породичној свађи у Угљевику: Деведесетогодишњак сина убо ножем у груди

Јелена Станић
Foto: www.bijeljina.org

УГЉЕВИК - Михаило М. (90) из Угљевика ухапшен је због сумње да је кухињским ножем убо у груди сина Славка М. (62) у Угљевик Селу код Угљевика, сазнаје “Глас Српске”.

Породични обрачун десио се у уторак у пријеподневним часовима, а свему је претходио и вербални окршај.

- Михаило и Славко су се посвађали у дворишту. У једном моменту старина је са стола зграбио кухињски нож и убо сина у предјелу груди - казао је извор “Гласа Српске”.

Повријеђеног Славка М. је познаник ставио у аутомобил и одвезао у Дом здравља у Угљевику. Медицинари су позвали полицију и обавијестили је да им је довезен повријеђени мушкарац. Због тежине повреде Славко М. је упућен у Медицински центар Бијељина, гдје је задржан на лијечењу, али према нашим сазнањима није му живот у опасности.

Мотив напада за сада није познат, али према ријечима мјештана Угљевик Села, ништа није слутило да би Михаило, који је закорачио у десету деценију живота, могао тако нешто да уради.

- Мика, како га ми зовемо, вриједан је човјек. Жена му је умрла прије неколико година, а синови су се давно осамосталили. Никада се није замјерио комшијама, а коме год је стигао, помогао је. Шта се догодило па је тако нешто урадио, Бог сами зна - казао је мјештанин Угљевик Села који није желио да му објавимо име.

Према његовим ријечима, њихова породица је била као и свака просјечна и до сада нису имали свађа које би слутиле на трагедију.

У Полицијској управи Бијељина казали су, не износећи детаље, да су их љекари обавијестили да је довезен С. М. због повреда које су највјероватније настале од убода ножем. 

- Због тежине повреда лице је превезено у Медицински центар Бијељина, гдје је задржан на даљем лијечењу. Полицијски службеници су након пријаве изашли на мјесто догађаја - казали су у ПУ Бијељина.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бијељини.

Тужилаштво

Дежурни тужилац наложио је да се предузму све потребне мјере и радње како би се расвијетлиле околности под којима је дошло до инцидента, те да полиција прикупи доказе како би квалификовао кривично дјело. До закључења овог броја “Гласа Српске” није било информација из тужилаштва да ли је осумњичени испитан и шта му се ставља на терет. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана