Детаљи несреће у „ Ђурђевику“: Рударе затрпало између 12 и 14 кубика угља

Анадолија, Агенције
Детаљи несреће у „ Ђурђевику“: Рударе затрпало између 12 и 14 кубика угља

ЖИВИНИЦЕ – У несрећи у Руднику угља ”Ђурђевик”, која се догодила јуче око 19.30 часова, погинуо је Раиф Чамџић, а повријеђен је Хасо Кадирић, потврдио је за Анадолију федерални рударски инспектор Нурага Дурановић који је присуствовао обављању увиђаја.

- На радилишту у јами су била четворица рудара. До несреће је највјероватније дошло усљед наглог ослобађања притиска и урушавање подграде. Између 12 и 14 кубика угља је затрпало рударе. Нажалост један је смртно страдао, а други је повријеђен и смјештен у Универзитетски клиничком центру Тузла - каже Дурановић.

Двојица рудара која нису повријеђена била су у пратњи Хасе Кадирића током транспорта у УКЦ Тузла и од њих ће накнадно бити узета изјава.

Служба хитне медицинске помоћи Дома здравља Живинице је око 19. 30 часова обавијештена о несрећи у Руднику угља ”Ђурђевик”, а доласком на мјесто несреће дежурни љекар је одмах констатовао смрт једног и повреде код другог рудара. 

Повријеђени рудар је смјештен у јединици Интензивне његе на Клиници за анестезиологију и реаниматологију УКЦ-а Тузла.

-Прикључен је на респиратор и констатоване су контузије плућа - изјавила је портпарол УКЦ-а Тузла Ерсија Ашчерић - Мујединовић, пренио је Кликс.

Увиђај су обавили службеници Полицијске управе Живинице и дежурни кантонални тужилац Кантоналног тужилаштва ТК-а уз присуство федералног рударског инспектора Нураге Дурановића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана