Детаљи напада у Романовцима: Насрнуо на полицију по други пут, једног полицајца повриједио

Небојша Томашевић
Детаљи напада у Романовцима: Насрнуо на полицију по други пут, једног полицајца повриједио

ГРАДИШКА - Љубомир Ђуричић (70) из Романоваца код Градишке ухапшен је након што је сјекиром и ножем напао припаднике Интервентне јединице Судске полиције Републике Српске, који су по наредби Основног суда у Градишци покушали да га доведу у суд, потврђено је “Гласу Српске”.

Напад се догодио у сриједу ујутро, а старац се током привођења опирао, а како сазнајемо том приликом лакше је повријеђен један полицајац док му је отимао нож. Извор близак истрази рекао је да је судска полиција имала наредбу да Ђуричића доведе у Основни суд у Градишци јер се није одазивао на судске позиве.

- Против њега се води судски процес због напада на судске полицајце, који се десио прије неколико година у кафани у Градишци и на који се није одазивао. Ђуричић је овај пут судске полицајце напао одмах чим су му рекли да треба да иде са њима. Прво је бацио сјекиру на једног полицајца, који се заштитио штитом па је остао неповријеђен - рекао је наш извор.

Додао је да је Ђуричић након тога насрнуо на полицајце ножем, али су га они савладали и ухапсили. Он је послије тога одведен у Основни суд у Градишци, а након тога и у Клинику за психијатрију у Бањалуци, гдје је задржан.

Командир Интервентне јединице Судске полиције РС Комнен Гаговић потврдио је да се десио инцидент и рекао да је осумњиченог приводио тим судске полиције из Бањалуке.

- Свакодневно успјешно обављамо најсложеније послове и задатке приликом привођења осумњичених, оптужених и осуђених. Ово је био један од таквих задатака - рекао је Гаговић.

Из Полицијске управе Градишка саопштено је да им је овај случај пријављен 18. маја.

- Полицији је пријављено да је Љ. Ђ. напао полицијске службенике Интервентне јединице Судске полиције РС приликом реализације наредбе Основног суда у Градишци. Полиција је у кући становања у мјесту Романовци,  код Градишке затекла Љ. Ђ. који је држећи сјекиру и нож уз пријетње напао полицијске службенике, након чега је савладан и лишен слободе - саопштила је ПУ Градишка.

Додаје се да су увиђај на лицу мјеста обавили полицијски службеници Полицијске управе Градишка.

- Обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури, након комплетирања и документовања предмета, достави извјештај против Љ. Ђ. за кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене радње - наводи се у саопштењу.

Досије

Љубомир Ђуричић има кривични досије и познат је по нападима на овлаштена службена лица. Тим интервенте судске полиције напао је и 18. августа прошле године када је на полицајце насрнуо мотиком и ножем. Они су по њега и тада дошли због неодазивања на судске позиве. Како сазнајемо, Ђуричић има кривичне пријаве које га терете за кривична дјела тјелесна повреда, напад на службено лице у вршењу службене радње и спречавање службеног лица у вршењу службене дужности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана