Детаљи монструозног убиства младића: Прво нож у леђа, па осам убода у тијело

Небојша Томашевић
Foto: Дражан Поздеровић

БАЊАЛУКА - Далибор Мандић (36) из Бањалуке прво је нож зарио у леђа радном колеги Ариелу Богдановићу (28) да би га затим докрајчио са још осам убода, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама, обдукцијом је утврђено да је жртва задобила убодну рану у предјелу леђа, односно рамена, те да има још осам убода по цијелом тијелу, а смрт је наступила због губитка крви.

Мандић је, како сазнајемо, осим у полицији и у Тужилаштву на неки начин признао злочин те је испричао да је имао лоше међуљудске односе на послу с колегама међу којима је и убијени. Он ипак није детаљно разјаснио мотив убиства који и даље остаје замагљен.

Извор близак истрази је рекао да је Мандић осим лошег односа с колегама причао и да је имао тешко дјетињство.

- Рекао је да се ни са ким није добро слагао, да су га колеге игнорисале те потврдио да је имао лоше односе са Богдановићем, али зашто га је усмртио није разјаснио. Све указује да се ради о особи која има одређене психичке проблеме због чега ће вјероватно бити тражено његово психијатријско вјештачење - рекао је наш извор.

Додао је да се раније помињало да је у питању и љубомора због неке дјевојке, али Мандић није помињао дјевојку на испитивању.

Према незваничним информацијама, осумњичени је у полицији признао убиство и рекао  гдје је бацио нож којим је извршио злочин. Мандића терете за тешко убиство, а овај монструозни злочин десио се  у петак око 19 часова у близини бензинске пумпе  и тржног центра "Меркатор" на Булевару српске војске у Бањалуци.

Извор из истраге је казао да је полиција дошла до одређених индиција које указују да је Мандић унапријед планирао злочин. Он је наводно припремио одјећу, те нож којим је извршио злочин, а Богдановића је сачекао на путу са посла. Сусрели су се у близини тржног центра "Делта" гдје је дошло до сукоба током којег га је и убо у леђа. Богдановић је затим тако рањен и крварећи покушао да побјегне од нападача те је претрчао Булевар српске војске све до бензинске пумпе у близини "Меркатора". Ту га је Мандић стигао   када је он пао те га је избо још осам пута ножем и побјегао. Након злочина Мандић је скинуо одјећу са себе и бацио је у контејнер. Полиција је ту одјећу, односно црвену јакну пронашла. Убиство Богдановића су снимиле камере видео-надзора и на снимцима се види да нападач трчи за жртвом преко улице те га сустиже када он пада на улицу. Види се да се Мандић сагиње према Богдановићу који је лежао те га убада снажним замасима. Након тога се окренуо и побјегао према "Аквани".

Мандић и Богдановић су заједно радили у једној ИТ фирми у Бањалуци.

Притвор

Поступајући тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци предложио је одређивање притвора Далибору Мандићу којег сумњиче за тешко убиство Ариела Богдановића. Притвор је предложен због бојазни од бјекства, тежине кривичног дјела и бојазни да би његово пуштање довело до узнемирења јавности и ремећења јавног реда и мира. Притвор се тражи у због бојазни од понављања кривичног дјела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана