Детаљи једногодишње полицијске истраге у Билећи: Лажни радник “Водовода” покрао старицу

Небојша Томашевић
Детаљи једногодишње полицијске истраге у Билећи: Лажни радник “Водовода” покрао старицу

БИЛЕЋА - Након једногодишње истраге полиција је открила преваранта који се лажно представио као радник билећког “Водовода” и украо 12.000 КМ из стана старице у Билећи.

“Глас Српске” незванично сазнаје да је за то осумњичен Драган Прело (41) из Чапљине који је одраније познат по сличним преварама, али и тешким крађама. Према полицијском извјештају, он је старицу покрао 18. марта прошле године, када је покуцао на њена врата и слагао јој да је радник “Водовода”.

- Казао јој је да мора прегледати водоводне инсталације јер са њима нешто није у реду. Она га је пустила унутра, а преварант је претражио цијели стан. У једној соби нашао је 2.000 евра и 8.000 КМ које је узео те отишао. Док је прегледао собе по стану, старица га није пратила и надгледала јер није ни слутила да ће остати без уштеђевине - казао је извор близак истрази.

Да је опљачкана, открила је тек када је преварант отишао.

- Видјела је да је све испретурано и да пара нема па је позвала полицију. Од тада је трајала истрага - рекао је наш извор.

Осумњичени Прело је до сада више пута хапшен и испитиван због крађа и превара, а често је након недјела бјежао из БиХ, због чега за њим има више потјерница.

Полицијски истражиоци који су га испитивали кажу да је он веома вјешт у преварама и избјегавању затвора.

- Познат је по томе што је у Херцеговини варао старце и усамљене особе којима неко умре. Он је пратио смртовнице и одлазио на врата ожалошћених, којима се лажно представљао као даљи род који је у невољи. Када би га пустили у кућу, обично је крао новац. Од појединих је успио да искамчи чак помоћ, а потом би нестајао без трага. Полиција га је више пута хапсила, али чим би изашао из притвора, настављао би по старом - казао је овај извор.

Из Полицијске управе (ПУ) Требиње, наводећи иницијале, саопштили су да су против Драгана Прела поднијели извјештај Окружном тужилаштву Требиње због тешке крађе почињене 18. марта прошле године.

- Према пријави крађе, тог дана је Д. П. дошао на врата мјештанке Билеће и представио се као радник “Водовода” из Билеће како би на превару ушао у стан, одакле је украо 12.000 КМ - појаснили су у ПУ Требиње. Апеловали су на грађане да не дозвољавају улазак у стан непознатима.

Бијељина

Полиција из Бијељине трага за провалником који је украо више од 5.000 КМ из куће у Јањи код Бијељине. Из ПУ Бијељина саопштено је да је крађа пријављена у сриједу око 15.30 часова.

- Обавијештено је надлежно тужилаштво, а истрага је у току - рекли су у ПУ Бијељина не наводећи детаље.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана