Детаљи хапшења у Бијељини: Ухапшени осумњичени да су планирали отмицу адвоката Стевановића

ГС
Foto: Д. Поздеровић

БИЈЕЉИНА - Полиција је у Бијељини ухапсила три особе осумњичене да су планирали отмицу бијељинског адвоката Милоша Стевановића, јавили су медији у Српској.

„Независне новине“ наводе да су слободе лишени Диана Јовић Цветиновић, Сања Ступар и Игор Перић.

Према сазнањима портала Српскаинфо, полиција је дошла до информација о планирању ортмице и спријечила је.

Полиција је јутрос саопштила да су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске ухапсили су на подручју Бијељине три лица.

-Д.Ј.Ц, С.С. и И.П. ухапшени су уз подршку припадника Специјалне антитерористичке јединице и Полицијске управе Бијељина јуче око 20 часова - саопштено је из МУП-а.

Додато је да су току претреси и рад на документовању кривичних дјела.

Акција се спроводи под надзором Републичког јавног тужилаштва, а према наредби Окружног суда Бањалука.

Лидер ДНС-а Ненад Нешић истакао је да су припадници МУП-а Републике Српске професионалним и преданим радом и брзим дјеловањем успјели спријечити отмицу Милоша Стевановића, адвоката из Бијељине и једног од челних људи ове странке.

Нешић је нагласио да је сваки вид криминалног понашања за осуду, а уколико је исто усмјерено на повреду личног и тјелесног интегритета једног људског бића, тим прије ова дјела имају посебну тежину и починиоце истог треба најстроже казнити, саопштено је из ДНС-а.

-Овим путем се посебно захваљујем Полицији Републике Српске, људима који су учествовали у акцији хапшења и дали свој допринос да се овакво злодјело спријечи - навео је Нешић.

Према његовим ријечима, МУП је још једном показао и доказао своју професионалност и кључну улогу у заштити својих грађана, те очувању јавног реда и поретка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана