Детаљи филмскe пљачка банке у Палама: Разнијели банкомат па побјегли према Сарајеву

Небојша Томашевић
Детаљи филмскe пљачка банке у Палама: Разнијели банкомат па побјегли према Сарајеву

ПАЛЕ - Пљачкаши који су разнијели банкомат Нове банке у улици Николе Тесле у Палама и украли за сада неутврђену количину новца побјегли су "аудијем А6" према Кантону Сарајево, потврђено је "Гласу Српске".

Све се десило јутрос око 3.15 часова, а снажна експлозија узнемирила је и пробудила мјештане овог дијела Пала. Незванично, експлозију банкомата и бијег пљачкаша снимиле су камере видео-надзора. На снимцима се види да су били маскирани. Након што су разнијели банкомат и покупили новац, сјели су у "ауди" и побјегли према Сарајеву. Још није познато чиме су и на који начин разбојници разнијели банкомат.

Из Полицијске управе (ПУ) Источно Сарајево саопштили су да полиција интензивно трага за починиоцима тешке крађе.

- Осим тешке крађе, њима се на терет ставља и изазивање опште опасности. Починиоци, који су били маскирани, изазвали су експлозију на банкомату постављеном на пословницу банке у улици Николе Тесле у Палама, те украли за сада неутврђен износ новца. Затим су се аутомобилом удаљили у правцу Кантона Сарајево, након чега је обавијештен и МУП Кантона Сарајево - рекла је портпарол ПУ Источно Сарајево Весна Стокановић.

У полицији наводе да је о свему обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево. Незванично сазнајемо да је полиција изузела снимке с неколико камера на путу од Пала према Сарајеву, гдје се претпоставља да су пљачкаши побјегли.

Сличан случај забиљежен је почетком марта у Мостару, гдје су лопови разнијели банкомат Уникредит банке у склопу Тржног центра "Биосфера". Пљачкаши су тада остали кратких рукава и нису успјели да покупе новац јер су их мјештани уочили и омели у накани. Прошле године банкомати су били често на мети разбојника, који су их најчешће разносили плином или експлозивом. Тако је у новембру 2019. разнесен банкомат Уникредит банке у тржном центру "Роса" у Бугојну, због чега су биле ухапшене двије особе. Само мјесец раније банкомат исте банке у Модричи разнесен је уз помоћ плина, након чега су га лопови ишчупали из лежишта, стрпали у ауто и одвезли. Најозбиљнија пљачка банкомата десила се 24. маја 2019. у Тржном центру "Робот" у Бишће пољу код Мостара, гдје је група наоружаних разбојника савладала радника обезбјеђења, а потом експлозивом разнијела банкомат Уникредит банке. Утврђено је да су тада пљачкаши однијели више од 81.000 КМ.

Аутомобил

Полиција је током истраге пљачке банкомата пронашла запаљени аутомобил "ауди А", за који се сумња да су га користили пљачкаши.

У Полицијској управи Источно Сарајево казали су да је возило пронађено у близини међуентитетске линије Републике Српске и ФБиХ у мјесту Довлићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана