Детаљи драме у мјесту Корови код Српца: Пуцао на раднике па се закључао с бомбама у кућу

Небојша Томашевић
Детаљи драме у мјесту Корови код Српца: Пуцао на раднике па се закључао с бомбама у кућу

СРБАЦ - Миодраг Адамовић (59) из чиста мира пуцао је на раднике “Електрообнове” које је срећом промашио, након чега се наоружан закључао у дворишну зграду, али је, захваљујући храбрости и стручности замјеника командира полицијске станице Србац Далибора Николића, драма окончана мирно, а осумњичени се предао полицији.

Све се десило у уторак када су два радника поменуте фирме дошла да поправе трафо-станицу у мјесту Корови у близини Адамовићеве куће. Он се, како сазнајемо, већ дуже вријеме спори са “Електрокрајном”, јер тврди да је трафо на његовој земљи постављен без дозволе. Извор близак истрази је казао да је Адамовић запуцао чим је видио раднике близу трафо-станице.

- Почели смо да копамо кад смо чули први пуцањ. Нисам схватио шта се десило док нисам чуо и други. Окренуо сам се и видио тог човјека иза ограде. Наслонио је пушку на ограду и држао нас на нишану. Кренуо сам ка њему да видим шта хоће и да му кажем да нам је речено да нисмо на његовој земљи. Ставио је пушку на раме, пришао ми и рекао: “Излазите одмах или више никад нећете изаћи одавде” - казао је радник “Електрообнове” Небојша Тривуновић.

Радници су напустили посао, а док су одлазили, чули су и трећи пуцањ.

- Прво смо погледали да нас није закачио метак, а када смо схватили да није, окренули смо се и видјели да је погодио у трафо, односно у спремник за уље - рекао је Тривуновић.

Појаснио је да су послове изводили за “Електрокрајину”, са којом имају уговор о реконструкцији мреже, те да им је шеф рекао да је трафо на земљи брата тог човјека и да им је дао дозволу да поставе стуб.

- Дошли смо да радимо, а страховали смо хоће ли нас побити. Срећом све се добро завршило - рекао је Тривуновић.

Николић је “Гласу Српске” испричао да су формирали кризни штаб након што су добили пријаву да је мјештанин пуцао, а потом се закључао.

- Пошто сам га познавао, тражио сам од шефова да разговарам са њим. Позвао сам га телефоном и рекао да му гарантујем безбједност, да не прави проблем и да ће све бити у реду. Пристао је да само са мном прича, али да дођем до његовог дворишта и да се други удаље - рекао је Тривуновић.

Додао је да је дошао у Адамовићево двориште и рекао му да ништа не постиже тиме што ради те га замолио да оде са њим и да изјаву у полицију.

- Држао је све вријеме пушку, али је након мојих молби одложио оружје и пристао да иде да да изјаву. Након тога из јакне је извадио и двије бомбе и одложио их. Тад сам га ухапсио и одвео у станицу - рекао је Николић.

ПУ Градишка, наводећи иницијале, саопштила је да Адамовића терете за угрожавање безбједности, неовлашћену производњу и промет оружја или експлозивних материја и оштећење или уништење јавних уређаја.

- Пријављено је да је осумњичени М. А. испалио више хитаца из ватреног оружја према радницима приватног предузећа, који су обављали радове на трафо-станици у мјесту Корови. Након тога се закључао у помоћни објекат. Извршена је блокада и обезбјеђење лица мјеста, а истог дана око 15.40 часова полицијски службеници Полицијске управе Градишка ступили су у контакт са М. А. и наговорили га да се преда - рекли су у ПУ Градишка.

Сазнајемо да је након саслушања Адамовић пуштен да се брани са слободе, а извјештај против њега полиција ће доставити тужилаштву.

Оружје

Полиција је након хапшења Миодрага Адамовића, на основу одлуке Основног суда Градишка, претресла његову кућу и друге објекте.

- У претресима је пронађено ватрено оружје, више комада муниције и двије ручне бомбе - рекли су у ПУ Градишка.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана