Детаљи бруталног напада у Сокоцу: Претукли мушкарца због сумње да је поставио бомбу

Јелена Станић
Foto: илустрација

СОКОЛАЦ - Огњен Орашанин, Саша Караџић и Стефан Делић из Сокоца ухапшени су због сумње да су претукли Марка Боровчанина у Сокоцу, након чега су пуштени на слободу, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Напад се десио испред апотеке на Сокоцу у петак око 19 часова. Према незваничним информација, тројац је пресрео Боровчанина и брутално га претукли. Тукли су га по глави и тијелу, те шутирали ногама док је беспомоћно лежао на земљи.

У Полицијској управи Источно Сарајево казали су, не износећи детаље, да су осумњичени за напад ухапшени и у суботу предати Окружном тужилаштву Источно Сарајево, гдје су потврдили да су испитали осумњичене.

- Након испитивања осумњичених О. О, С. К. и С. Д, Тужилаштво неће предложити одређивање притвора, јер након испитивања и прегледом доказног материјала сматрамо да нема основе за ту мјеру - казао је Портпарол Окружног тужилаштва Источно Сарајево Невен Крамер.

Спекулише се да је мотив овог напада недавно постављена бомба испод Караџићевог аутомобила.

- Сумња се да су Орашанин, Караџић и Делић покренули приватну истрагу након што је 17. октобра испод Караџићевог аутомобила откривена експлозивна направа, која се није активирала, јер је на време уочена - казао је извор “Гласа Српске” и додао да је бомба била испод сувозачевог сједишта, због чега се сумња да је мета заправо био Орашанин.

- Испитано је  више особа које се могу довести у везу са овим случајем, провјеравају се њихови алибији, а дио ће бити и полиграфски испитан - појаснио је овај извор. 

Орашанин и Караџић су већ годинама познати по криминалним радњама те су више пута хапшени и осуђивани.

Орашанин је 2003. године био под истрагом због сумње да је пуцао на Ратомира Рату Спаића, да би три године касније Спаић убијен. Неколико пута је хапшен због сукоба које је имао са власником соколачке пицерије “Викторија” Зораном Чоловићем званим Чавка.

И Караџић има криминални досије. Суд БиХ га је 2011. осудио на годину и шест мјесеци затвора због удруживања у групу ради међународне трговине оружјем. Тада је признао да је за 1.000 евра израдио двије “телефонске бомбе”.

Болница “Србија”

У болници “Србија” казали су, наводећи иницијале, да је Марку Боровчанину пружена љекарска помоћ у амбуланти. 

- Прегледом је утврђено да има контузионе повреде главе и предложено му је да остане на болничком лијечењу. Пацијент је одбио, те је пуштен на кућно лијечење - појаснили су у болници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана