Детаљи акције у Мостару: Ухапшени рекетирали за бизнисмена па му изнудили BMW и отели њега и мајку

Јелена Станић
Foto: Кликс

МОСТАР - Осам чланова криминалне групе из Мостара која се бавила изнудама, отмицама, продајом дроге и прањем новца ухапшено је јутрос у полицијској акцији "Impact", а заплијењена је већа количина новца, дроге, оружјa и других предмета, потврђено је "Гласу Српске".

Према незваничним информацијама, ухапшени су шеф ове криминалне групе Садо Ђугум и његови сарадници - познати мостарски дилер Џенан Демировић, Аднан Шљивић, Ријад Думпор, Ален Фале, Миран Вољевица, Ведран Дрљевић и Едхем Мемић који је био у бјекству.

Они су, како сазнајемо, понудили своје "услуге" познатом мостарском бизнисмену да умјесто њега наплате дуг које је једна особа имала према њему.

- Предузетник је прихватио њихов приједлог, али није ни слутио каквим ће се методама они послужити. Од особе које је предузетнику дуговала новац криминалци су изнудили "ауди А6" и 3.400 КМ - испричао је извор "Гласа Српске".

Бизнисмен је хтио да одустане од сарадње са њима, али је било касно. Осморка га је уцјењивала и пријетила, те су му узели  BМW вриједан 30.000 КМ и 2.000 марака у готовини.

- Да би му показали да су озбиљни и да их се неће тако лако ријешити осумњичени су киднаповили бизнисмена заједно са његовом мајком и пријетили му како их не би пријавио - појаснио је овај извор.

У Федералној управи полиције казали су, не наводећи детаље да су претресли девет локација у Мостара које користе осумњичени.

- Пронађене су материје које асоцирају на дроге амфетамин и канабис, вага, ручни ракетни бацач, оружје, муниција, већа количина новца и други предмети који ће бити кориштени као доказ у кривичном поступку - рекли су  у ФУП-у.

Један од ухапшених је приликом хапшења покушао бацити дрогу у судопер док су специјалци разваљивали улазна врата.

Ухапшена осморка ће након криминалистичке обраде у просторијама ФУП-а у Сарајеву и Мостару, бити предата Кантоналном тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона. Њих терете организовани криминал, изнуду, превару и отмицу.

Гладни револвераш

Најпознатији међу ухапшенима је Аднан Шљивић којег су медији назвали "гладни револвераш" зато што је  2017. године пуцао у ваздух јер је предуго чекао pizzu. Након тога је сјео у аутомобил и побјегао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана