Детаљи акције “Ловац” на подручју Билеће: Гранични полицајци жмирили на шверц цигарета

Невена Рељић
Детаљи акције “Ловац” на подручју Билеће: Гранични полицајци жмирили на шверц цигарета

БИЛЕЋА - У акцији “Ловац”, спроведеној на подручју Билеће, ухапшено је више особа због шверца акцизне робе, најчешће дуванских производа. Лисице су, између осталих, шкљоцнуле и на рукама двојице граничних полицајца БиХ, који се терете да су омогућавали пребацивање цигарета и друге робе из Црне Горе у БиХ.

Ово је јуче саопштило Тужилаштво БиХ по чијем је налогу реализована антикорупцијска акција.

Идентитет и број ухапшених нису саопштени. За откривање ове групе коришћена је, између осталог, и специјална опрема коју су лани донирале Њемачка и Велика Британије.

- Ухапшено је више особа, међу којима и два полицаја Граничне полиције БиХ, који се сумњиче за злоупотребу положаја и примање дара или других облика користи у дужем временском периоду - навели су из Тужилаштва БиХ.

Према непотврђеним информацијама, приведеним граничним полицајцима се на терет ставља да су у току радног времена омогућавали другим осумњиченим особама из групе кријумчарење акцизних и других производа из Црне Горе у БиХ.

Након криминалистичке обраде и извршених претреса осумњичени ће бити предати Тужилаштву БиХ, које ће донијети одлуку о даљим активностима.

Директор Граничне полиције БиХ Зоран Галић казао је да оштро осуђује сваки облик криминала, нарочито ако су укључени они који треба да се бори против тога.

- Гранична полиција БиХ све своје капацитете улаже у заштиту границе, а појединци својим непрофесионалним и несавјесним радом настоје то да наруше. Једина смо агенција која редовно чисти у властитим редовима и то ћемо наставити, те најоштрије санкционисати оне који на било који начин учествују у криминалним радњама - закључио је Галић.

Повратници

Из Граничне полиције БиХ напомињу да се ради о врло добро организованој криминалној групи, која већ дуже вријеме функционише на подручју Билеће.

- Међу њима се налазе и вишеструки повратници који су осуђивани за већи број тешких кривичних дјела - саопштили су из полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана