Детаљи акције "Лим 2": Дрогу у теглама крили под земљом

Небојша Томашевић
Детаљи акције "Лим 2": Дрогу у теглама крили под земљом

САРАЈЕВО - Федерална управа полиције у акцији "Лим 2" ухапсила је 19 особа због сумње да су шверцовали разне наркотике на подручју сарајевског и Херцеговачко-неретванског кантона, потврђено је "Гласу Српске".

Током акције су претресене 24 локације и пронађена већа количина разне дроге, између осталог, хероин, кокаин, канабис и амфетамин. Незванично, међу ухапшенима су Мирза Баличевац из Сарајева, Един Вртић из Коњица, којег терете да је предводио групу ухапшених нарко-дилера, те Емир Рожајац, Мирнес Бублин, Семир Хумић, Адем Вртић, Харис Мусић и Асим Авдић. Осим њих, како је саопштено из ФУП-а, ухапшени су још Е. М. (46), С. М. (46), Џ. Х. (35.), А. Б. (31), А. С. (32), Е. Џ. (35), И. Б. (42), Е. Ш. (40), Н. Џ. (38) А. М. (30) и Х. Х. (32).

Извор близак истрази казао је да се трага за још двије особе, од којих се једна крије у БиХ, док се претпоставља да је друга побјегла у иностранство.

Према информацијама полиције, хапшења су изведена на подручју општина Нови Град, Ново Сарајево, Трново, Вогошћа и Коњиц.

- Ухапшени представљају групу која је од августа 2019. до јануара ове године умишљајно и неовлашћено набављала, куповала, држала, преносила, нудила на продају и продавала трећим лицима опојне дроге на подручју Кантона Сарајево и шире. Они су тако стекли већу новчану добит - наводи се у саопштењу ФУП-а.

Према незваничним информацијама, Адем и Един Вртић су стричевићи, а Един је означен као организатор нелегалне продаје наркотика. Он је познат по кривичним дјелима и вратио се недавно из затвора. Извор близак истрази је казао да је обављен претрес његове куће у Коњицу. Управо у Коњицу нађена су два килограма канабиса у стакленим теглама закопаним у земљи поред објекта који користи један од осумњичених.

У ФУП-у су истакли да ће ухапшени након криминалистичке обраде, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, у законском року бити предати у надлежност Кантоналног тужилаштва. Акција "Лим 2" почела је рано јутрос у више градова у ФБиХ, а изведена је по налогу и под надзором Кантоналног тужилаштва у Сарајеву. У Тужилаштву су истакли да је њен циљ спречавање трговине наркотицима.

Телефони и возила

Током акције "Лим 2" пронађен је и аутомобил за који се сумња да је украден, те алат за крађе возила, муниција и други предмети који потичу из кривичних дјела или се доводе у везу са њима. Заплијењене су ваге за прецизно вагање, новац, мобилни телефони и СИМ картице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана