Детаљи акције "Келнер": Ухапшени осумњичени да су продавали кокаин у локалима у Градишци

Небојша Томашевић
Foto: Уступљена фотографија

ГРАДИШКА - Милан Грујић (37), Далибор Панић (37) и Душан Глишић (27) с подручја Градишке ухапшени су у акцији "Келнер" због сумње да су препродавали наркотике, сазнаје "Глас Српске“.

Извор „Гласа Српске“ појаснио је да су Панић и Глишић набављали кокаин од Грујића и дистрибуирали га корисницима, најчешће у угоститељским објектима на подручју Градишке у којима су били запослени.

- Панић је радио као конобар у кафићу ,,Петица", а Глишић као конобар у локалу ,,Гурман" , док је Грујић запослен на једној бензинској пупми- рекао је извор близак истрази.

Из Полицијске управе Градишка, наводећи иницијале ухапшених, саопштили су да је акција изведена јуче и да је заплијењена одређена количина дроге.

- На основу наредбе Основног суда Градишка, у току су претреси на више локација на подручју Градишке које користе осумњичени. Пронађена је опојна дрога која асоцира на кокаин као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку - саопштила је Полицијска управа Градишка.

Додали су да ухапшене терете да су у посљедњих годин и по набављали, посједовали и препродавали опојну дрогу кокаин корисницима на подручју  Градишке.

-  Током дана осумњичени Д.Г., Д.П. и М.Г. ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима неовлашћена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја бити спроведена у Окружно јавно тужилаштво Бањалука на даље поступање - саопштила је ПУ Градишка.

             Истакли су да је акција „Келнер“ усмјерена на сузбијање производње и растурања дроге, а спроведена је у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет МУП-а Српске, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана