Детаљи акције "Ескорт 2": Одузет кокаин, ухапшене сумњиче за шверц дроге, изнуде и зеленаштво

Н.Т. и Ј.С., Кућа која је претресена у току акције
Детаљи акције "Ескорт 2": Одузет кокаин, ухапшене сумњиче за шверц дроге, изнуде и зеленаштво

БАЊАЛУКА - Полиција је у акцији "Ескорт 2" ухапсила осам особа због сумње да су се бавили шверцом дроге, изнудама, зеленаштвом и другим тешким кривичним дјелима и одузела одређену количину кокаина и друге дроге и новац, сазнаје "Глас Српске".

Незванично, у акцији су ухапшени Невена Самарџија, Дарко Лакић, Бојан Ћирић, Срђан Шућур, Александар Штркић, Сара Милојевић, Невен Нешковић и Симеун Пантић. Лакић, бивши полицајац, недавно је ухапшен након што је ударио возача аутобуса.

Сазнајемо да осумњичене терете да су набављали и препродавали кокаин и друге дроге, а поједине и да су давали људима новац на камату, а затим од  њих изнуђивали веће количине новца.

Кривична дјела починили су на подручју Бањалуке и Добоја. Извор близак истрази је појаснио да Лакића терете да је изнуђивао новац од двије особе којима је давао новац уз зеленашке камате.

- Постоји сумња да је Лакић починио изнуду  и зеленаштво на штету Горана К. и Милоша К. којима је у посљедње вријеме, све до 27. јануара давао новац на зајам.  Користио је њихово лоше финансијско стање за себе је прибавио несразмјерну имовинску корист у односу на посуђени новац-појаснио је наш извор.

Додао је да постоје одређене индиције да су поједини ухапшени учестовали у изазивању опасности на штету Ђорђа П. које је почињено 17. октобра лани.

Приликом реализације акције, казао је извор "Гласа" полиција је до сада одузела више од килограм непознате бјеле прашкасте материје, одређену количину кокаина, 4.000 марака, три лаптопа, роковнике са евиденцијама лица, бројева и трошкова, оригиналан важећи дупли пасош на име Срђан Шућур  те  хемијске супстанце и препарате забрањених за употребу, са шприцама и иглама за коришћење. Од свих ухапшених лица одузети су мобилни телефони које користе.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске саопштило је да је акција хапшења спроведена  надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука на подручју бањалучке и добојске регије.

- У досадашњим активностима слободе су лишени  Н.С., Д.Л., Б.Ћ., С.Ш., А.Ш., С.М., Н.Н., и С.П. због постојања основа сумње да су починили кривична дјела недозвољена производња и промет опојних дрога, омогућавање уживања опојних дрога, изнуда, зеленаштво, изазивање опште опасности и угрожавање безбједности - наводи се у саопштењу МУП а.

Додаје се да је току  претрес на  шест локација на подручју  Бањалуке и један  претрес на подручју Добоја.

Специјална полиција јутрос је око 11 часова претресла кућу Дарка Лакића у Дебељацима, сазнаје "Глас Српске".

Мјештани су потврдили да је ријеч о његовој кући.

- Комби са полицијом био је испред Лакићеве куће. Видјела сам и инспекоре, али не знам због чега су ту били - казала је мјештанка Дебељака која није зељела да је именујемо.

У МУП-у су рекли да акцију спроводе полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука и Управе за организовани и тешки криминалитет, у сарадњи са Полицијском управом Добој - истакли су у МУП у РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана