Детаљи акције “Долар”: Три дјевојке признале да су пружале сексуалне услуге

Небојша Томашевић
Детаљи акције “Долар”: Три дјевојке признале да су пружале сексуалне услуге

БАЊАЛУКА - Три од шест дјевојака, које су ухапшене у стриптиз бару “Карибик денс” у акцији “Долар”, признале су у полицији да су се бавиле проституцијом, док су остале три изјавиле да су само плесале “из љубави” и да нису пружале сексуалне услуге, потврђено је “Гласу Српске”.

Незванично, дјевојке су скупо наплаћивале услуге па је тако сексуални однос коштао 400 КМ. Током  акције, која је изведена у петак, приведено је 11 људи међу којима и власник клуба “Карибик денс” Лари Живковић. Четири дјевојке, које су затечене у клубу су из Србије, а двије из Бањалуке, док су у акцији приведена још четири држављанина Словеније од којих су три били позитивни на наркотике. Осим Живковића, у полицији су приведени и испитани Звездана Д., Нина К., Марта В. и  Ана С. из Србије те Нина Ш. и Адна М. из Бањалуке, као и држављани Словеније Бернард Ћ., Ален Д., Мирхад Ф. и Мирослав С. који су затечени у клубу. Сазнајемо да су полицији признале да су пружале сексуалне услуге Звездана Д., Нина К. и Адна М.

Након испитивања држављанке Србије и држављани Словеније предати  су Теренском уреду за странце у Бањалуци, док су остали ухапшени пуштени на слободу. Сазнајемо да ће држављанке Србије као и два Словенца највјероватније бити протјерани из БиХ.

Живковића полиција терети за навођење на проституцију и за непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије јер је клуб радио послије 23 часа. Његов адвокат Марко Микеш казао је да је пуштање на слободу било очекивано, јер нема доказа за дјела за која га терете. Акција “Долар” изведена је у петак увече, а циљ је био откривање проституције и шверца дрогом. Током акције пронађена је мања количина дроге код држављанина Словеније Бернарда Ћ. као и новац код појединих дјевојака. Утврђено је да су поједини Словенци познати по сукобу с законом. Тако је Ален Д. издржавао казну затвора од три године за дрогу, а Мирослав С. хапшен у Италији због дроге. За Мирхадом Ф. је била расписана па обустављена потјерница Интерпола, а и он је издржао казну затвора од шест година због крађе возила.

У Полицијској  управи Бањалука казали су нам да ће против једне особе ухапшене у акцији “Долар” бити поднесен извјештај тужилаштву, док их је пет прекршајно санкционисано.

- Против Л. Ж. биће поднесен извјештај Окружном тужилаштву Бањалука  због основа сумње да је починио кривична дјела навођење на проституцију и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.  Прекршајно су санкционисани А. М., Н. К. и З. Д. због проституције. Санкционисан је  Б. Ћ. због прекршаја из Закона о производњи и промету опојних дрога, а М. С. због ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција - рекли су у полицији.

Хотел “ћетојевић”

Клуб “Карибик денс” налази се у бањалучком хотелу “Ћетојевић” гдје користи изнајмљен простор. Из хотела су “Гласу Српске” казали да са акцијом “Долар” немају ништа.

- Хотел не ради од марта 2020. од када је настала ситуација изазвана вирусом корона. Акција се одвијала у клубу “Карибик денс”, коме је издат пословни простор. Лари Живковић је власник фирме која је под киријом и није власник “Ћетојевића”. Власници немају никакве везе са клубом и радњама које се у њему одвијају - саопштио је менаџмент хотела “Ћетојевић”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана