Детаљи акције „АС“: Три особе ухапшене због малверзација везаних за „Босналијек“

Небојша Томашевић
Детаљи акције „АС“: Три особе ухапшене због малверзација везаних за „Босналијек“

БАЊАЛУКА - Агенција за истраге и заштиту (СИПА) у оквиру акције „АС“ ухапсила је три особе због постојања основа сумње да су починили кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења и повлаштене информације, саопштено је из ове агенције.

-Лица лишена слободе су спроведена у просторије СИПА ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог. Приликом претреса до сада су откривени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку. Претреси на неколико локација су још у току - саопштено је из СИПА.

Потврдили су да акција има везе са фирмом „Босналијек“ не наводећи друге детаље. Раније саопштено да припадници СИПА у оквиру акције претресају пословне и стамбене објекате и покретне ствари на 12 локацијана подручју Сарајева и Коњица.

Поједини федерални медији пренијели су да је у акцији приведен и професор Економског факултета Мехмед Јахић, а предмет истраге су и неки чланови његове породице. Наводе и да су истражиоци у Коњицу претресли у куће директора „Босналијека“ Недима Узуновића.

Акција је изведена у сарадњи са Обавјештајно-безбједносном агенцијом (ОБА)  БиХ, Федералном управом полиције, Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево и МУП-ом Херцеговачко-неретванског кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана