Дервенћанину година затвора због пријетње убиством тужиоцу

Небојша Томашевић
Дервенћанину година затвора због пријетње убиством тужиоцу

БАЊАЛУКА - Горан Новић (43) из Дервенте признао је да је пријетио убиством тужиоцу Окружног тужилаштва у Добоју Наташи Божичковић и пристао да му бањалучки Окружни суд због тога изрекне годину затвора.

“Натаса Бозицковиц це бити ове године убита од стране снајперисте или? Пратимо је наредба изврсна" написао је Новић у поруци коју је послао оцу тужитељке Божичковић Зорану Симићу.

Новић се послије покајао те је Божичковићевој упутио писмо извињења. Након што је оптужен, са Републичким тужилаштвом је закључио споразум о признању кривице у коме је предвиђена  једногодишња затворска казна и да плати трошкове од 800 КМ. 

- Кајем се и обећавам да се неће више никада поновити - рекао је Новић пред судским вијећем Окружног суда у Бањалуци.

Предсједник тог вијећа Бранимир Јукић је рекао да је Суд прихватио споразум који је оптужени закључио с Тужилаштвом и  да ће пресуда бити изречена 8. новембра. Републички тужилац Сњежана Петковић казала је да је приликом договора око казне цијенила чињеницу да је оптужени признао кривицу, покајао се и да је послао писмо извињења оштећеној.

- Она не поставља имовинско-правни захтјев, а одлуку о казни препушта суду. Њен отац не тражи кажњавање. Тужилаштво је водило истрагу и због пријетњи супругу оштећене на "Фејсбуку", али за то није било доказа - казала је Петковићева и затражила да против Новића остану на снази раније изречене мјере забране.

Сазнајемо да је Новић у писму Божичковићевој написао да се "извињава за неугодности и да није мислио озбиљно, да је све глупост".

Према оптужници Новић је пријетње упутио 5. јула око 19.30 часова у СМС поруци коју је послао на телефон оца тужитељке Божичковић који је о томе обавијестио кћерку. У оптужници се наводи да су пријетње изазвале  узнемиреност и страх.

Сазнајемо да је Новић пријетње упутио након што  је са Божичковићевом закључио споразум о признању кривице по оптужници коју је она подигла против њега због сумње покушаја изнуде и угрожавања сигурности.

Процес се водио пред Окружним судом у Добоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана