Дервенћанин пријетио инспектору јер је казнио његову супругу и кћерку због кршења мјера изолације

Н.Т.
Дервенћанин пријетио инспектору јер је казнио његову супругу и кћерку због кршења мјера изолације

ДЕРВЕНТА - Срђан Марић из Дервенте осумњичен је да пријетио општинском санитарном инспектору јер је издао прекршајни налог његовој супрузи и кћери које се нису налазиле на адреси на којој су пријавиле боравак за вријеме кућне изолације, сазнаје „Глас Српске“.

Случај је полицији 24. марта  пријавио инспектор којем је пријећено.

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале, саопштила је да Марића терете за кривично дјело угрожавање безбједности.

- Полицијској станици Дервента, 24.марта општински инспектор из Дервенте је  пријавило да га је  лице иницијала С.М. из Дервенте позвало телефоном  те упутило пријетеће ријечи. Навео је да је то С.М. урадио из разлога што је он издао прекршајни налог члановима његове породице, јер се приликом контроле  нису налазили на адреси на којој су пријавили боравак за вријеме кућне изолације - саопштила је полиција.

У саопштењу је додато да је о свему обавијештен  дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој који се изјаснио да се ради о угрожавању безбједности.

Полицијска управа Добој апелује на грађане да поштују закључак Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона (Ковид-19) у Републици Српској. Подсјећају да су на снази ванредне мјере у циљу превенције ширења вируса на територији Републике Српске. Истакли су да ће сви они који не буду поштовали одлуке Републичког штаба за ванредне ситуације бити процесирани у складу са позитивним законским прописима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана