Дејан Костић Дела дошао да призна кривицу па пао по потјерници

Н.Т.
Дејан Костић Дела дошао да призна кривицу па пао по потјерници

БАЊАЛУКА - Дејан Костић звани Дела (29) ухапшен je у бањалучком Основном суду на основу потјернице након што је са адвокатом ушао у ову правосудну институцију на заказано рочиште.

Његов адвоакт Марко Микеш казао је да су дошли да размотре споразум који је Костић закључио са Тужилаштвом за кривична дјела тешка крађа и тешка тјелесна повреда. Није откривао детаље.

У Судској полицији Републике Српске су потврдили да су Костићу лисице стављене на руке на основу двије потјернице које су за њим расписане због насилничког понашања. Микеш је појаснио да Костић није закључио споразум за та, већ друга кривична дјела. 

У Судској полицији истакли су да је Костић након хапшења одведен у притвор у КПЗ Бањалука који му је одређен раније.

Иако су постојале одређене инфиормације да је Костић покушао да маскиран уђе у Суд, Микеш је то демантовао и рекао да је његов клијент ушао нормално и да је имао само  маску на лицу ради заштите од вируса корона.

Костић је био ухапшен и 28. априла и притворен због сумње да је тукао суграђанина Милоша М. и малтретирао и шамарао конобара у једном кафићу.  Лисице на руке стављене су му након што је на друштвеним мрежама "Фејсбук" и "Јутјуб" појавио видео снимак на коме се види како Костић малтретира конобара. У мају је пуштен из притвора и од тада му се губи сваки траг, па је за њим поново расписана потјерница и одређен му је притвор.  

Костића сумњиче га и за малтретирање још једног мадића на којег је галамио у свом аутуомобили, а снимак о томе такође је објављен  на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана