Дарко Врачар осуђен за саобраћајну несрећу: Година и по затвора због смрти пријатеља

Н.Т.
Дарко Врачар осуђен за саобраћајну несрећу: Година и по затвора због смрти пријатеља

БАЊАЛУКА - Дарко Врачар осуђен је у бањалучком Окружном суду на годину и по затвора јер је пијан скривио несрећу у којој је погинуо његов друг Душко Деспот.

Изречена му је и забрана управљања возилом Б категорије у трајању од три године. Предсједник судског вијећа које је изрекло пресуду Бранимир Јукић казао је да ће поменута мјера бити замијењена затвором ако је оптужени прекрши. 

Прецизирао је да ће оптуженом за сваких шест мјесеци те мјере суд одредити мјесец затвора. 

Врачар је несрећу скривио 26. априла прошле године када је возећи пијан са око два промила алкохола у крви "аудијем" ударио у BMW испред себе који је скретао у мјесту Чађавица код Рибника. 

Усљед силине удара његов сувозач Душко Деспот је задобио тешке повреде од којих је преминуо десет дана касније, 4. маја. У оптужници се наводи да Врачар није држао довољно растојање од других возила, те да је ишао неприлагођеном брзином од 55 километара на сат. 

Судија Јукић је казао да је суд као олакшавајуће узео чињеницу да је оптужени неосуђиван, те да му је у несрећи погинуо пријатељ са којим је био добар.

- Због тих олакшавајућих околности му је изречена ублажена казна испод законског минимума од двије године - рекао је Јукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана