Дарко Голић се изјаснио о кривици: Љекар тврди да није обљубио пацијента

Н.Т.
Дарко Голић се изјаснио о кривици: Љекар тврди да није обљубио пацијента

БАЊАЛУКА - Бивши на­чел­ни­к Кли­ни­ке за ане­сте­зи­ју и ин­тен­зив­но лијечење Уни­вер­зи­тет­ског кли­нич­ког цен­тра (УКЦ) Ре­пу­бли­ке Срп­ске Дарко Го­ли­ћ (60) у бањалучком Основном суду негирао је кривицу за обљубу пацијента.

Ту­жи­ла­штво те­ре­ти Го­ли­ћа за кривично дјело об­љу­ба над не­моћ­ним ли­цем кој је према оптужници по­чи­нио 19. ја­ну­а­ра лани на ште­ту па­ци­јен­та (36).

У оптужници се наводи да је он  тог дана у временском периоду од 19 до 22 часа као ординирајући љекар пацијента М.Ђ, у циљу задовољавања полних страсти љубио оштећеног у предјелу лица у чему је затечен од стране медицинског особља, медицинских сестара и техничара Клинике.

Голића оптужница терети да је злостављао оца двоје дјеце, који након саобраћајне несреће лежао у УКЦ РС и одређено вријеме био у коми из које се пробудио.

Према незваничним информацијама, током истраге је ДНК оптуженог Голића пронађен на пацијенту, његовој постељини, наочарама, те на пеленама за одрасле. Према документима из истраге, Голића  терете да је обљубио немоћног пацијента у Шок соби УКЦ-а. Пацијент је прије тога данима био у коми. Након што се пробудио није могао да се брани јер је био везан за кревет, што је уобичајена процедура како би се спријечило самоповријеђивање.  

Током истраге свједоци су описали да је пацијент у присуству Голића био видно узнемирен и преплашен те да му је током његовог боравка у соби пулс скакао и до 150. Сам пацијент је полицијским инспекторима потврдио да га је напаствовао  Голић.

Голић, који је суспендован са мјеста начелника, је ухапшен је 20. јануара прошле године, а мјесец касније пуштен је да се брани са слободе.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана