Под јаком полицијском пратњом Елез одвезен у Тужилаштво VIDEO

Н.Р.
Foto: avaz.ba

САРАЈЕВО - Дарко Елез, који је вечерас изручен БиХ из Србије, одвезен је под јаком полицијском пратњом са сарајевског Аеродрома у Тужилаштво БиХ.

Душко Томић, Елезов адвокат, рекао је раније Срни да ће његов клијент по изручењу бити саслушан у Тужилаштву у присуству свог браниоца.

Он је навео да би сутра у поподневним часовима Елез требало да се изјасни о кривици.

Казао је за портал klix.ba рекао Томић Елез ће највјероватније бити у државном затвору у Војковићима.

"С обзиром на то да се тамо налази Ђорђе Ждрале, његов љути противник казао сам да је опасно да на једном таквом мјесту буду такве двије особе. Гарантовано ми је да би се, уколико будемо инсистирали, Ђорђе Ждрале могао вратити у затвор у Фочи на специјални одјел или да неки други модалитет проведемо везано за задржавање њих двојице на истом мјесту. Сутра ће Елезу Суд одредити притвор на 30 дана, а онда ћемо видјети какве је доказе МУП РС-а прослиједио Тужилаштву БиХ и на основу тога ћемо се одредити како даље", нагласио је Томић.


Суд БиХ је на својој страници објавио да је рочиште Дарку Елезу у 9.00 часова у предмету за организовани криминал.

Елез је уз велике мјере обезбјеђења и велики број полицајаца који су били распоређени на Аеродрому Сарајево и дуж међуентитетске линије око 18.30 часова хеликоптером слетио на Аеродром Сарајево.

На Аеродром су слетјела два хеликоптера МУП-а Србије.

Елез је био у екстрадиционом притвору од хапшења у децембру у Београду, гдје живи и ради дужи низ година, након што је у Србији издржао казну од девет година затвора, на коју је био осуђен као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дјела.

Тужилаштво БиХ саопштило је раније, након хапшења Елеза у Београду, да тражи његово изручење на основу потврђене оптужнице у предмету познатом као "Лутка", као и ради истраге коју заједно спроводи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске и са партнерским институцијама региона.

Та истрага се односи на тешка кривична дјела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су убиства почињена методама мафијашких ликвидација 2018. и 2019. године, затим планирања и покушаја убистава на подручју Источног Сарајева и Бијељине, те изнуда, застрашивања и других кривичних дјела на штету оштећених лица са подручја Источног Сарајева и БиХ.  

Медији га у Србији помињу као сарадника недавно ухапшеног Вељка Беливука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана