Чворо: У августу 4,5 одсто мање саобраћајних незгода

Srna
Чворо: У августу 4,5 одсто мање саобраћајних незгода

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Начелник Сектора полиције Полиције управе Источно Сарајево Милан Чворо рекао је данас да су се на подручју у надлежности ове управе у августу догодиле 64 саобраћајне незгоде, што је за 4,5 одсто манје у односу на исти период прошле године.

Чворо је, на конференцији за новинаре на Палама, рекао да су у наведеном периоду у саобраћајним незгодама страдала три лица, осам је било теже, а 16

лакше повријеђено, док је 48 саобраћајних незгода било са материјалном штетом.

Он је истакао да су најчешћи узроци саобраћајних незгода били неприлагођена брзина, одстојанје и вожнја уназад, те да је из саобраћаја исклјучено 260 возача, од којих 184 због вожнје под дејством алкохола.

Чворо је навео да су из саобраћаја исклјучили и 52 возила због техничке неисправности и истека регистрације.

Према нјеговим ријечима, припадници Полицијске управе Источно Сарајево предузели су одређене активности на привременом одузиманју возила вишеструким повратницима у извршенју прекршаја у саобраћају, односно лицима који имају вишеструке прекршаје и већи износ неплаћених новчаних казни у регистру.

"У овом периоду смо одузели пет путничких моторних возила на подручју Рогатице, Сокоца и Хан Пијеска. Ова активност ће бити интензивирана и у наредном периоду", каже Чворо.

Када је ријеч о јавном реду и миру, у току августа евидентирано је 48 нарушаванја јавног реда и мира, а у упоредном периоду 21 нарушаванје.

Чворо је нагласио да је број евидентираних прекршаја 62, да су поднијели шест захтјева за покретанје прекршајног поступка и уручили 49 прекршајних налога.

"Највише ученјених прекршаја било је на подручјима које оперативно покривају Полицијске станице Пале, Источна Илиджа и Источно Ново Сарајево, али нарушаванја јавног реда и мира у већем обиму није било", навео је Чворо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана