Црногорац оптужен за шверц цигарета вриједних 1,15 милиона КМ у БиХ

ГС
Црногорац оптужен за шверц цигарета вриједних 1,15 милиона КМ у БиХ

САРАЈЕВО - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Мевљудина Калача (43) из Рожаја, држављанина Црне Горе за кријумчарење цигарета у вриједности од 1,15 милиона КМ.

Оптуженог, који се налази у притвору, терете да је, 20. фебруара, управљајући теретним моторним возилом, из Црне Горе у БиХ, прокријумчарио велику количину цигарета, која није заведена у царинској документацији, превозећи их скривене у камиону, који је превозио секундарне папирне сировине из правца Црне Горе, ка крајњем одредишту у Хрватској.

Након уласка у БиХ, овлашћене службене особе Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ, камион су под пратњом спровеле на царински терминал у Сарајеву, гдје је употребом специјалистичке опреме за скенирање и прегледе терета, откривена количина од 292.499 кутија цигарета, процијење тржишне вриједности од 1,15 милиона КМ. Цигарете су заплијењене и одузете, а оптужени је лишен слободе и од тада се налази у притвору.

-Ова заплијена, једна је од највећих заплијена кријумчарених цигарета у БиХ. Оптужени се терети да је, избјегавајући мјере царинске контроле, преко царинске линије пренио робу веће вриједности, те тиме починио кривично дјело кријумчарење. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ - саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана