Четврти ухапшени због производње дроге предат тужилаштву

Срна
Четврти ухапшени због производње дроге предат тужилаштву

Бањалука - Бањалучком Окружном јавном тужилаштву вечерас је предат и четврти ухапшени у полицијској акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу сканка, потврђено је Срни у овом тужилаштву.

Претходно су три од четири ухапшена лица, нешто прије 18.30 часова, предата Окружном тужилаштву након што су полицијски службеници Управе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за организовани и тешки криминалитет над њима завршили криминалистичку обраду.

Тужилац ће након саслушања осумњичених одлучити да ли ће предложити да им буде одређен притвор.

У акцији “Уникат”, коју су под надзором под надзором Окружног јавног тужилаштва, а уз асистенцију Полицијске управе Бањалука, извели полицијски службеници Управе МУП-а Републике Српске, ухапшена су лица чији су иницијали Н.Д, С.Ш, Д.Д. и Т.Д.

Начелник Одјељења за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић рекла је да су осумњичена лица сканк дистрибуисала у земље ЕУ, као и да у једној од пронађених лабораторија има између 900 и 1.000 комада трске те дроге.

“Полицијски службеници заплијенили су око 70.000 КМ у разним валутама од четворице ухапшених у акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу сканка”, рекла је Миљановићева Срни.

Миљановићева је истакла да је из једне од лабораторија одузето 33.750 евра, 2.200 швајцарских франака и 180 КМ.

Код ухапшеног лица чији су иницијали С.Ш. пронађена је и аутоматска пушка, пиштољ, експлозив и фалсификовани документи због чега ће против њега бити поднесен извјештај за недозвољену производњу и промет дроге, недозвољен промет оружја и минско-експлозивних средстава и фалсификовање.

Према незваничним информацијама, ријеч је о Санелу Шеранићу, осумњиченом да је вођа криминалне групе која је на подручју Бањалуке имала двије лабораторије за производњу сканка, које је пронашла полиција.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Санел Шеранић, Ненад Драгишић, Деан Ђајић и Данијел Трнинић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана