Четворо ухапшених у акцији "Бјегунац" предато тужилаштву

Н.Т.
Четворо ухапшених у акцији "Бјегунац" предато тужилаштву

БРЧКО - Четири од 13 особа ухапшених у акцији "Бјегунац" због шверца дрогом након испитивања предати су Тужилаштву Брчко дистрикта, док је извјештај достављен против шест осумњичених.

- Два осумњичена обухваћена извјештајем пуштена су на слободу као и осталих седам ухапшених против који није поднесен извјештај - појаснили су у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА) која је и спровела акцију.

Акција "Бјегунац" изведена је на подручју Бијељине, Брчко дистрикта, Шпионице, Пелагићева и Орашја, а том приликом одузето је скоро шест килограма марихуане, 82 грама кокаина, 105 таблета, као и муниција, шест бомби, 21 мобилни телефон са припадајућим СИМ картицама, уређај за ометање сигнала, 1.515 евра и 1.500 КМ.

Акцијом је било обухваћено 15 особа од којих су два полицијска службеника из Полиције Брчко дистрикта. Сумњиче их да су шверцовали наркотике на подручју Брчког, Бијељине, Пелагићева и Орашја. Према информацијама из полиције један од осумњичених је ухапшен у недјељу на граничном прелазу Орашје.

Из СИПА нису саопштили детаље нити имена осумњичених, као ни да ли су међу четворицом која су предати Тужилаштву припадници Полиције Брчко дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана