Четворица оптужена за незаконит промет 7.000 кутија цигарета

Срна
Четворица оптужена за незаконит промет 7.000 кутија цигарета

САРАЈЕВО- Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против четири лица којим је стављен на терет незаконит промет 7.000 кутија цигарета, тржишне вриједности од више десетина хиљада КМ.

Оптужница је подигнута против Гордана (54) и Ђорђа (27) Косјерине из Љубиња, Драженка Пудара (39) из Мостара, те Влада Лугоње (36) из Бањалуке, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Оптуженима је стављено на терет да су, ради остваривања незаконите имовинске користи, набавили велику количину цигарета без одговарајућих акцизних маркица БиХ, ради њихове продаје на илегалном тржишту дувана. Они су оптужени да су цигарете скривали и превозили другим лицима ради продаје.

У оптужници се наводи да су, у најмање три наврата, оптужени организовали превоз и дистрибуцију илегалних цигарета, у количини од 7.000 кутија, које су заплијењене приликом транспорта на подручју Хаџића и Горњег Вакуфа/Ускопља.

Оптуженима је стављено на терет да су незаконито пустили у промет производе који нису обиљежени контролним и пореским маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ, чиме су починили кривично дјело - недозвољен промет акцизних производа, наведено је у саопштењу.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана