Четверо ухапшених у акцији "Мерлин 2" продавали марихуану у Бањaлуци и Градишци

Агенције
Четверо ухапшених у акцији "Мерлин 2" продавали марихуану у Бањaлуци и Градишци

БАЊАЛУКА - Окружном јавном тужилаштву Бања Лука достављен је извјештај против четири особе ухапшене у акцији кодног назива "Мерлин 2", због постојања основа сумње да су се као организована криминална група бавили неовлаштеном производњом и прометом опојним дрогама.

Полиција из Градишке је извјештај доставила против Миладина (1974.) и Слађане (1974.) Видачковић, Расима Хајдера (1998.), те Памеле Дукић (1999.).

Они се сумњиче да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога.

Миладину Видачковићу се такође ставља на терет и омогућавање уживања опојних дрога, а Слађани Видачковић и спријачавање службеног лица у вршењу службене радње.

За ове четири особе се сумња да су у периоду од 2016. до 2019. вршили набавку и препродају марихуане корисницима на подручју Бање Луке и Градишке.

Након испитивања, у наставку поступка истраге, тужилац ће одлучити о стављању приједлога за одређивање мјере притвора за ове особе.

Акцију "Мерлин 2“ провели су јуче полицијски службеници Полицијске управе Градишка у сарадњи с Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, а укупно је слободе лишено осам лица.

По наредби Окружног суда Бања Лука извршени су претреси на седам локација на подручју Градишке, те на по једној локацији у Бањој Луци и Приједору.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана