Буџет Српске оштећен за пола милиона марака

Небојша Томашевић
Буџет Српске оштећен за пола милиона марака

Бањалука - Вршилац дужности директора Комуналног предузећа “Цврцка” из Кнежева Даница Кутић пријављена је Окружном тужилаштву у Бањалуци због сумње да је разним злоупотребама оштетила буџет Републике Српске за 513.965 КМ, потврђено је “Гласу Српске”.

Против ње је извјештај тужилаштву доставила Пореска управа РС, која је терети да је кривична дјела починила од 3. септембра 2014. до 30. јуна ове године. Терете је да је наплатом услуга у готовини избјегавала да плати пореске обавезе.

Истакли су да је осумњичена новац који је прикупљен користила за исплате плата радницима и плаћање обавеза према добављачима, а не за плаћање пореске обавезе, због које су жиро-рачуни комуналног предузећа били у блокади.

Кутићева је за “Глас Српске” казала да је тачно да је услуге наплаћивала у готовини путем благајне и инкасаната.

- Пореска управа РС је то знала и тако послујемо више година. Наше услуге смо наплаћивали и раније у готовини док рачуни нису били блокирани. Од 2011. године вршимо наплату преко рачуна синдикалне организације и нико нам није скренуо пажњу на грешку. Нажалост немамо пара да плаћамо све обавезе - казала је Кутићева и истакла да јој је најбитније да обезбиједи народу воду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана