Брза пошта "X Експрес" поново на мети разбојника:Пријетећи пиштољем отели 50.000 марака

Небојша Томашевић
Брза пошта "X Експрес" поново на мети разбојника:Пријетећи пиштољем отели 50.000 марака

БУГОЈНО - Брза пошта "Х Експрес" свега девет мјесеци од пљачке у Бањалуци опет се нашла на мети разбојника, а овога је пута опљачкана њихова пословница у Бугојну из које су три нападача однијела око 50.000 КМ, потврђено је "Гласу Српске".

Према подацима полиције, пљачка је почињена јуче око 18 часова када су три маскиране особе ушле у просторије пословнице "Х Експрес" у Бугојну до које су се довезли у "голфу 3".

- Разбојници су пријетећи пиштољем украли већу количину новца из сефа и побјегли. Одмах по сазнању обавијештене су све полицијске патроле и сусједне полицијске станице. Блокирано је уже, али и шире подручје око мјеста догађаја како би пронашли осумњичене - казао је портпарол МУП-а Средњобосанског кантона  (СБК) Хасан Хоџић.

Истакао је да је током истраге у мјесту Црниће општина Бугојно пронађен запаљен "голф3" који се може повезати са поменутим разбојништвом.

Према ријечима нашег извора током пљачке брзе поште "Х Експрес" у Бугојну, један од тројице разбојника је на нишану пиштоља држао раднике, док су друга два из сефа украли новац.

- Након што су покупили новац из сефа сва тројица су истрчала напоље сјела у "голф" и побјегла. У току је прикупљање свих трагова, узете су изјаве од запослених у пословници, а прегледавају се и снимци са видеонадзора. Истражујемо да ли су имали помагача који им је открио да се у сефу пословнице налази већа сума новца - рекао је извор близак истрази.

Занимљиво је да је током пљачке пословнице " X Експреса" у Бањалуци такође украдено око 50.000 КМ.

Украдени "голф"

Према незваничним информацијама "голф3" који су користили лопови у Бугојну током пљачке је украден. Истрага којом руководи Кантонално тужилаштво Средњобосанског кантона усмјерена је и на утврђивање власника возила и утврђивање околности када је и гдје украдено.

Мјештани мјеста Црнићи, гдје пронађен овај аутомобил, снимили су ватрену буктињу која је прогутала "голфа" и то објавили на интернету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана