Брутално насиље у Високом: Шестогодишњег пасторка тукао цријевом за воду

Небојша Томашевић
Брутално насиље у Високом: Шестогодишњег пасторка тукао цријевом за воду

ВИСОКО - Сокочанин Ш. Е. настањен у Високом оптужен је да је цријевом за воду претукао шестогодишњег пасторка, сина бивше ванбрачне супруге К. М.

Оптужницу против њега је подигло Кантонално тужилаштво Зеничко-добојског кантона којом га терети за кривично дјело насиље у породици, а тај документ је потврдио судија за претходно саслушање Општинског суда Високо.

Оптужница терети Ш. Е., који је иначе и раније осуђиван, да је тукао и малтретирао дјечака К. М. почетком јуна ове године на подручју Високог. Како стоји у оптужници, насиље се десило у дворишту испред куће у којој дјечак живи са мајком и тадашњим очухом.

- Оптужени је тукао дјечака, свјестан да ће таквим насиљем угрозити мир, психичко здравље и тјелесну цјеловитост оштећеног, што је и хтио - наведено је у оптужници.

Како је додато све је почело док је оптужени Ш. Е. косио траву испред куће. Он је, како стоји у оптужници, био љут што мора сам радити па је говорио дјечаку који се играо: “Ништа не радиш” те га је више пута га ударио цријевом за воду по леђима.

Према оптужници малишанова мајка К. М. говорила је мужу да га не удара. Дијете је у једном моменту побјегло у наручје мајци, која га је пригрлила и покушала да заштити.

- И поред тога оптужени је жртву ударао цријевом у предјелу леђа, иако је га је мајка К. М. рукама штитила, плакала и говорила: “Престани направићеш дијете инвалидом”. Од тих удараца шестогодишњак је задобио бројне повреде - стоји су оптужници.

Овај случај откривен је након неколико дана од премлаћивања дјетета, када је непозната особа полицији у Високом пријавила насиље над дјечаком. Полиција је одмах реаговала и насилник је тада ухапшена, дјечак је прегледан у Дому здравља у Високом 10. јуна ове године.

Приликом прегледа утврђено је да је дјечак претучен и да има бројне повреде доњег дијела леђа.

Казне

Према Кривичном законику ФБиХ оптуженог Ш. Е., ако буде доказана кривица, чека затворска казна од једне до пет година. Према овом законику, казна се изриче уколико је кривичним дјелом тешко нарушено здравље жртве или је учињено према дјетету или малољетнику.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана