Брчак крао од вјерника на молитви, трговаца и адвоката

Срна
Брчак крао од вјерника на молитви, трговаца и адвоката

БРЧКО - Поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ надлежни суд у Брчком одредио је једномјесечни притвор А.Б. (21), осумњиченом да је од јуна ове године починио серију тешких крађа у овом граду.

Притвор осумњиченом одређен је због нарочитих околности које оправдавају бојазан да би могао поновити кривично дјело.

Тужилаштво Дистрикта спроводи истрагу против А.Б. због сумње да је од 7. јуна до 11. новембра у Брчком, када је ухапшен, починио серију од девет тешких крађа.

Сумња се да је А.Б., да би прибавио имовинску корист, одузимао новац из стамбених, трговинских, угоститељских и јавних објеката користећи непажњу и одсуство власника или запослених и провалне поступке. Међу оштећенима су углавном трговински дјелатници, вјерници који су покрадени током молитве у џамији, али и адвокат који га је службено бранио.

Њима је појединачно причињена штета у износу од 40 до 750 КМ, а укупно близу 3.000 КМ.

Подсјећања ради, за сличне радње А.Б. недавно је већ оптужен од стране овог тужилаштва. Оптужницом потврђеном прошлог мјесеца он се терети да је почетком јула у Здравственом центру Брчко из болничке собе одузео мобилни телефон пацијента вриједности од око 700 КМ.

Након што га је локална полиција повезала с још девет кривичних дјела, осумњичени је ухапшен и доведен у просторије овог тужилаштва, гдје је одмах испитан.

Тужилаштво је без одлагања поднијело приједлог Основном суду Дистрикта да му се одреди притвор због опасности од понављања кривичног дјела. Поступајући по том приједлогу, Основни суд је у цјелости прихватио тужилачку оцјену о притворским разлозима и одредио притвор А.Б. у трајању од једног мјесеца.

По притварању осумњиченог тужилаштво, у сарадњи с Полицијом Дистрикта, наставља истрагу против А.Б. ради доказивања кривичног дјела тешке крађе Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) с прописаном казном затвора од шест мјесеци до пет година, саопштено је из Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана