Бравару 30 мјесеци затвора због обљубе дјевојчице

Н. Т.
Бравару 30 мјесеци затвора због обљубе дјевојчице

САРАЈЕВО - Бравар З. М. (64) осуђен је у сарајевском Општинском суду на 30 мјесеци затвора због обљубе осмогодишње дјевојчице, потврђено је "Гласу Српске".

У изречену казну ће му се, наводи се у пресуди, урачунати вријеме проведено у притвору од 3. августа 2020. до 23. децембра 2020. године. 

Према пресуди, он је проглашен кривим јер је осмогодишњу дјевојчицу, кћерку његовог пријатеља, пољубио у уста, рукама дирао по грудима и полном органу. 

Како се наводи, био је пијан и позвао је осмогодишњакињу да дође и сједне код њега. Рекао јој је да воли дјевојчице и своје унуче, дајући јој 10 КМ. 

Када је отац дјевојчице отишао да баци смеће, оптужени је пришао дјевојчици и пољубио у уста.

- Потом је руком дирао по грудима те завукао руку испод њене хаљинице дирајући је по њеном полном органу, а све са циљем задовољења свог сексуалног нагона. То је код дјетета довело до низа негативних емоција у виду страха, зебње, забринутости, посрамљености, стида, узнемирености, несигурности и неизвјесности, са поремећајем виталних динамизама, уснивање снова, на који начин је иста оштећена у неутврђеном износу - наводи се у пресуди коју је потврдио Кантонални суд у Сарајеву.

Пресудом су оштећени упућени на парнични поступак ради надокнаде штете. 

Оптужени је обавезан да плати трошкове кривичног поступка у износу од 850 КМ, који се односе на трошкове вјештачења.

Иначе, З. М.  је ожењен, отац двоје дјеце, а раније није осуђиван.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана