Бранко Тривуновић осуђен на двије године затвора због саобраћајне несреће: Пијан изавао судар док је избјегавао стоку

Н. Т.
Бранко Тривуновић осуђен на двије године затвора због саобраћајне несреће: Пијан изавао судар док је избјегавао стоку

БАЊА ЛУКА - Бранко Тривуновић из Рудића код Гламоћа осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије годиње затвора јер је пијан изазвао  саобраћајну несрећу у којој је погинуо Стево Бабић (47).

Из Суда су, наводећи иницијале, саопштили да је осуђен за кривично дјело угрожавање јавног саобраћаја те да му је изречена и забрана управљања моторним возилом “Ц” категорије у трајању од године.

- Мјера ће се рачунати од дана правоснажности пресуде, а вријеме проведено у затвору не урачунава се у вријеме трајања забране - саопштено је из Окружног суда у Бањалуци.

Несрећа се десила  21. јула прошле године у мјесту Стројице код Шипова. Тривуновић је тада, возећи пијан са 2,1 промила алкохола у крви, избјегавајући стоку на путу ударио у десну банкину, а затим прешао у супротну траку и сударио се с “ленд ровером” који је возио Мирко Киза иоз Мркоњић Града. Тривуновић је возио недозвољеном брзином од 83 километра на час, а од силине удара Бабић је задобио тешке повреде од којих је преминуо, док је Тривуновић испао из возила и преживио.

 

 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана