Брачни пар из Добоја осумњичен за више кривичних дјела: Са лажних профила познаника нудили сексуалне услуге

Јелена Станић
Брачни пар из Добоја осумњичен за више кривичних дјела: Са лажних профила познаника нудили сексуалне услуге

ДОБОЈ - Супружници Смајл и Јасмина К. из Добоја ухапшени су због више кривичних дјела, а између осталог и због тога што су правили лажне “Фејсбук” профиле познаника и у њихово име друге кориснике позивали на сексуалне односе, незванично сазнаје “Глас Српске”.

Добојска полиција је сазнала да се баве недозвољеном продајом рачунара те је у четвртак претресла њихову кућу.

- Пронађени су и одузети 42 лаптопа, мобилни телефони, СИМ картице, монитори за рачунаре, торбе за лаптоп и аутоматска пушка са 85 метака - казали су у полицији.

Како сазнајемо, осумњичени је тврдио да има оружје због личне безбједности. 

Полиција је претресла и помоћне просторије које користи брачни пар као и аутомобиле те је пронашла више доказа који потврђују сумње да су се бавили разним кривичним дјелима.

Према непотврђеним информацијама прегледом њихових личних рачунара откривено да су супружници креирали више лажних “Фејсбук” профила својих комшија и познаника из Добоја.

- Користили су њихове фотографије и личне податке како би профили изгледали као прави. Слали су другим особама из овог града поруке гдје су им нудили сексуалне услуге - казао је извор “Гласа Српске”.

Смајл и Јасмина К. су, према непотврђеним информацијама, жељели да осрамоте и оцрне особе чије су профиле лажирали.

Током претреса рачунара, на једном од профила нађена је и фотографија бебе млађе од годину дана. Није познато из којих разлога су супружници имали фотографију дјетета, а да нису имали одобрење родитеља. У току је интензивна истрага овог случаја.

У полицији су казали да ће Окружном тужилаштву у Добоју против С. К. бити достављени извјештаји за недозвољену трговину, недозвољену производњу и промет оружјем или експлозивним материјама, неовлашћено коришћење личних података и повреду приватности дјетета.  Против Ј. К.  биће достављени извјештаји за неовлашћено коришћење личних података и повреду приватности дјетета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана