Бојкић кума убо у срце, па тијело сакрио у шупу

Невена Бунић
Бојкић кума убо у срце, па тијело сакрио у шупу

Лопаре - Окружни суд у Бијељини одредио је једномјесечни притвор за Ђорђа Бојкића (28) из Јабланице код Лопара, који је ухапшен због убиства кума и комшије Луке Стевића (34), сазнаје “Глас Српске”.

Свирепо убиство се десило 15. маја у вечерњим часовима, а нестанак Стевића породица је пријавила исте вечери, од када је полиција интензивно трагала за њим.

Након детаљне истраге, полиција је у петак ухапсила Бојкића, који је органима гоњења признао да је убио Стевића, а тијело сакрио у шупу. Полицајцима је показао гдје је сакрио леш.

Према незваничним информацијама, Бојкић је планирао ово брутално убиство.

- Бојкић је позвао Стевића у своју кућу на пиће, након чега га је усмртио са два убода ножем, потом је замотао његово тијело у најлонску фолију и однио у шупу у близини његове куће. Шупа се налази на ливади и потпуно је зарасла у шибље и траву.

Бијељинска полиција је обавила увиђај на лицу мјеста са дежурним тужиоцем Окружног тужилаштва у Бијељини Муризом Шабићем.

- Повреде су вјероватно нанесене ножем, а у обдукционом извјештају пише оштрим предметом. На тијелу убијеног су двије ране, једна је у предјелу груди и усљед пробадања срчане коморе он је искрварио, други убод је с леђа. Ухапшени је признао убиство, али мотив није помињао - рекао је Шабић.

Према незваничним информацијама, Бојкић и Стевић су били кумови и често су се дружили.

- Страшна је ова трагедија што се десила. Не знам због чега су се сукобили. Чуо сам да је Лука Ђорђу био кум, а Ђорђе се два пута женио, има и малу дјевојчицу, која је стара можда годину дана. Лука није био ожењен - рекао је један од мјештана Јабланице.

Овај мјештанин је испричао да су и Луки и Ђорђу родитељи били разведени. Лука је живио са мајком и братом, док је Ђорђе, поред супруге и кћерке, живио и с оцем.

Радио на дневницу

Један од мјештана је испричао да је покојни Лука радио у селу на дневницу, а да је Ђорђе био запослен у предузећу “Термал”.

- Лука ми је дјеловао као добар и скроман момак. Превозио је дрва и радио пољопривредне послове у селу - рекла је мјештанка Јабланице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана