Бјегунац из Србије Бобан Муњиза крио се под новим именом

Небојша Томашевић
Бјегунац из Србије Бобан Муњиза крио се под новим именом

БАЊАЛУКА - Полиција је у Бањалуци ухапсила Бобана Муњизу за којим је Интерпол Београд расписао потјерницу због оружаног разбојништва које је починио под другим именом.

Незванично, он је у периоду скривања промијенио идентитет, а раније је имао име Слободан Ђаковић, на које је гласила потјерница. 

Извор близак истрази је казао да се скривао у Бањалуци, гдје је имао и пријављено пребивалиште под именом Бобан Муњиза, а кривично дјело у Србији починио је као Слободан Ђаковић. 

Под тим именом учествовао је у пљачки 55.000 евра. Муњиза је родом из Санског Моста, али је дуже вријеме боравио у Србији, из које је побјегао након разбојништва.

- Он је у Санском Мосту легално промијенио име како би се скривао. 

Полицајац који га је контролисао уочио је да се поклапа годиште на личној карти Бобана Муњизе са лицем с потјернице Слободаном Ђаковићем, па је бјегунац откривен и ухапшен - рекао је извор "Гласа Српске".

Полицијска управа Бањалука, наводећи иницијале, саопштила је да је Муњиза ухапшен 19. јануара.

- Службеници Полицијске управе Бањалука идентификовали су и лишили слободе Б. М. из Бањалуке за којим је расписана Интерполова потјерница од стране Интерпола Београд због оружаног разбојништва. Код Б. М. је пронађена и одузета фалсификована возачка дозвола Србије, те је у вези са тим у току рад на документовању кривичног дјела фалсификовање исправе - навели су из ПУ Бањалука и додали да ће ухапшени бити предат Суду БиХ.

Осумњичени је током 2014. учествовао у пљачки Биљане Митровић, од које су он и саучесници отели 55.000 евра. Пљачку је "наштимала" жртвина бебиситерка Мирјана Киковић, која је тада типовала криминалној групи, у којој су још учествовали Радован Лукајић и Александар Аврамовић. 
Они су се током пљачке лажно представили као полицајци те су несрећној жени претресли стан и украли новац. 

Митровићева је медијима испричала да јој је неко позвонио на интерфон и представио се као полицајац, а када је отворила врата, угледала је човјека у униформи, за кога се касније испоставило да је Аврамовић. 

Лажни полицајци су је малтретирали 20 минута и претресали стан, а када су пронашли новац, рекли су јој да ће га заплијенити те побјегли.

ПРЕСУДЕ

Ухапшени Бобан Муњиза, односно Слободан Ђаковић, у Србији је осуђен на двије и по године робије јер је са троје саучесника учествовао у пљачки Биљане Митровић, од које су отели око 55.000 евра 2014. године.

Осим њега, како су пренијели медији, и остали оптужени су првостепено осуђени и то Радован Лукајић и Александар Аврамовић на по четири и по године затвора, а Мирјана Киковић на двије године робије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана