Бивши ватерполиста ухапшен у Невесињу због полног узнемиравања

nezavisne.com
Бивши ватерполиста ухапшен у Невесињу због полног узнемиравања

Београд - У Невесињу је у посљедњих неколико дана по градским улицама кружио манијак који је невербалном комуникацијом позивао жене у хаусторе и у аутомобил, показујући се непримјереним покретима.

Како “Независне” сазнају, након што су жене случај почеле пријављивати полицији, службеници Полицијске станице Невесиње су га ухапсили у року од два дана и установили да је ријеч о Београђанину Миљану Чоловићу (37).

У саопштењу Полицијске управе Требиње је само саопштено да је лице иницијала М.Ч. из Београд, за које постоји сумња да је починило кривично дјело “Полно узнемиравање”, лишено слободе.

Пријаве против Чоловића су у Полицијску станицу Невесиње почеле стизати тек у недељу, када је једна Невесињка пријавила да ју је дан раније, у хаустору једне зграде, полоно узнемиравао непознати мушкарац.

“Полицијски службеници су оперативним радом на терену дошли до сазнања да је иста особа током 06. и 07.09.2019. године, на различите начине полно узнемиравала више женских особа, након чега су дошли до сазнања да се ради о лицу иницијала М.Ч. из Београда, који је лишен слободе”, стоји у саопштењу Полицијске управе Требиње.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, а након комплетирања и документовања предмета, против М.Ч. биће достављен извјештај за почињено кривично дјело.

Чоловић је иначе бивши ватерполиста Црвене звезде и Партизана, који је раније хапшен и осуђиван због силовања.

Он је у фебруару 2016. године пред Вишим судом у Београду осуђен на три године затвора због силовања кућне помоћнице у Белвилу 2014. године.

Истом пресудом суд га је због недостатка доказа ослободио оптужби за покушај силовања жене у Бањичкој шуми мјесец дана касније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана