Бивши ватерполиста признао да је полно узнемиравао Невесињке

nezavisne.com
Бивши ватерполиста признао да је полно узнемиравао Невесињке

ТРЕБИЊЕ - Бивши ватерполиста “Партизана” и “Црвене звезде” Миљан Чоловић (37), који је ухапшен у Невесињу, признао је кривицу током саслушања у Окружном тужилаштву у Требињу за кривично дјело полно узнемиравање.

Полицијска управа Требиње поднијела је извјештај против Чоловића, након што су га ухапсили у Невесињу, јер је полно узнемиравао Невесињке.

“Он се једноставно изјаснио да му не треба адвокат, већ је признао кривицу и тражио споразум са тужилаштвом, што практично значи да ће, након службеног признања кривице, бити сагласан и са казном која му се изрекне”, казао је портпарол Окружног тужилаштва Требиње Срђан Вукановић.

Он објашњава да, самим тим неће бити ни класичног суђења са извођењима свједока, већ ће се о свему изјаснити судија за претходни поступак Основног суда у Требињу, а након изречене казне се очекује и изрицање и мјере протјеривања са територије БиХ.

С обзиром да Чоловић није у физичком смислу напаствовао жене у Невесињу, нити је и са једном остварио физички контакт, већ их је невербалном комуникацијом полоно узнемиравао, нудећи, наводно, и новац да пођу са њим и да уђу у аутомобил, не очекује се да ће казна бити драконска. 

Док се не деси изрицање казне, Чоловић остаје у просторијама за задржавање Полицијске управе Требиње.

Иначе, Чоловић је у октобру 2017. године Апелациони суд у Београду правоснажно осудио на три године затвора због силовања кућне помоћнице Л.Р. у његовом стану у београдском насељу Белвил у новембру 2014. године. 

Исти суд га је ослободио оптужбе за покушај силовања М.М. у Бањичкој шуми у децембру исте године. Том одлуком одбијене су све жалбе и потврђена пресуда Вишег суда у Београду из маја 2017.

Миљан Чоловић је поријеклом из Невесиња, односно, иако је рођен у Београду, његови родитељи су Невесињци, па је повремено навраћао у стари завичај и, како кажу Невесињци, ни по чему се није истицао када би долазио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана