Бивши супружници утјеривали дугове

Н. Т.
Бивши супружници утјеривали дугове

Приједор - Горан Кнежевић (44), његова бивша супруга Сања Кнежевић (38) из Приједора и њихов познаник Томислав Мастикоса (42) из Брчког оптужени су за зеленашење.

Они су ухапшени у полицијској акцији “Лоан” средином марта ове године, а оптужницу против њих подигло је Окружно јавно тужилаштво Приједор. Тројку терете да су од почетка 2015. до 21. марта ове године на подручју Приједора посуђивали новац грађанима, а потом уз високе камате “наплаћивали” дугове. У оптужници се, између осталог, наводи да су користили тешко имовинске стање појединих грађана.

- Давали су им новац на зајм уз високе несразмјерне камате чиме су незаконито остваривали велику имовинску корист - прецизирано је у оптужници.

Организатор и вођа зеленаштва био је Горан, а сумња се да је овај тројац оштетио већи број грађана за неколико стотина хиљада марака. Горан је својим жртвама пријетио и батинама уколико на вријеме не би враћали камате и уговорни дуг. Тројац је од дужника узимао далеко веће суме новца од  посуђене.

Горан Кнежевић је одраније познат полицији по кривичним дјелима и више пута је хапшен. Полиција је крајем прошле године у његовом стану пронашла велику количину оружја. Стан је претресен након пријаве да је он пријетио бившој супрузи Сањи. Тада је код њега пронађено три пиштоља, аутоматска пушка, 510 метака различитог калибра, двије ручне бомбе и ракетни бацач зоља. Према незваничним информацијама, Горан је због зеленашења пао у једном од најпопуларнијих кафића у центру Приједора. Упао је у замку када је дошао у локал, гдје га је чекао један од дужника, који је наводно хтио да му врати новац. Ту су га сачекали полицајци и ставили му лисице на руке. Тада је код њега пронађено неколико хиљада марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана