Бивши наставник ликовног осумњичен да је слао пријетеће писмо Радовану Вишковићу

Јелена Станић
Бивши наставник ликовног осумњичен да је слао пријетеће писмо Радовану Вишковићу

ЗВОРНИК - Бивши наставник ликовног Вукашин Паповић (71) из Требиња осумњичен је да је послао пријетеће писмо некадашњем посланику Народне скупштине РС Радовану Вишковићу, незванично сазнаје "Глас Српске".

У Полицијској упорави Требиње потврдили су, наводећи иницијале, да је осумњичен за угрожавање сигурности.

- Службеници ПУ Зворник идентификовали су В.П. осумњиченог да је послало поруку пријетећег и увредљивог садржаја оштећеном - потврдили су у полицији и додали је против њега поднесен извјештај надлежном тужилаштву.

Паповић је од раније познат по слању пријетећих порука званичницима, али и фалсификовањем диплома, рачуна и других докумената. Почетком 2018. године је терећен да је слао пријетеће писмо директору Рудника и термоелектране (РиТЕ) "Гацко" Бошку Козомари, а да је раније поруке пријетећег садржаја слао високорангираним политичарима и другим јавним личностима.

Начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета тада је изјавио на ванредној конференцији за новинаре, наводећи иницијале осумњиченог, да су склопили мозаик за низ случајева у којима су јавним личностима упућене пријетње смрћу.

Против Паповића је поднесен извјештај Окружном тужилаштву Требиње који га терети за кривично дјело угрожавање сигурности.

- Осумњичени је у јулу 2017. године пријетеће писмо послао потпредсједнику Народне скупштине РС Ненаду Стевандићу, крајем августа исте године народном посланику из СНСД-а Радовану Вишковићу, а средином септембра предсједнику Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламента БиХ Сташи Кошарцу - казао је тада Лакета и додао да су полицијски службеници посједовали оперативне податке да је пријетећа писма слао и другим носиоцима јавних функција или челницима организација, али да ти случајеви нису пријављени полицији.

Паповић се, како је откривено тада у истрази, није бавио само утјеривањем страха, него и фалсификовањем.

- Према сазнањима полиције, ријеч је о врло озбиљном фалсификатору, који је правио и рачуне из хотела, издавао фалсификоване дипломе и слично. Осумњичени се дуже вријеме бавио овим радњама, а више података знаће се након вјештачења предмета и документације која је од њега привремено одузета приликом претреса просторија које користи - раније је изјавио Лакета.

Полиција је тада током претреса заплијенила лаптопе, штампаче, шест печата, УСБ-ове, мп3 плејере, папириће са печатима, рачуне и обимну документацију. 

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана