Бивши директор аеродрома у Тузли осумњичен за 15 кривичних дјела и злоупотребу милион КМ

ГС
Бивши директор аеродрома у Тузли осумњичен за 15 кривичних дјела и злоупотребу милион КМ

ТУЗЛА - Бивши директор Међународног аеродрома у Тузли Рифет Карасалиховић осумњичен је да је починио 15 кривичних дјела и злоупотријебио милион марака, јавио је портал Кликс.

Извјештај против њега су полицијски службеници Одјељења за борбу против привредног криминалитета и корупције из Сектора криминалистичке полиције Управе полиције Минисатсртва унутрашњих послова Тузланског кантона 21. октобра доставили Тужилаштву Тузланског кантона.

Наиме, како су навели из полиције, наводећи инцијале, постоји основ сумње да је Карасалиховић, обављајући функцију директора Међународног аеродрома доо Живинице од децембра 2018. до децембра 2019. године у Живиницама, с циљем прибављања противправне имовинске користи за овај правни субјект, починио кривично дјело злоупотреба овлашћења у привредном пословању у вези са продуженим кривичним дјелом.

- Постоје основе сумње да је Р.К. новчана средства дозначена из буџета ФБиХ у износу од милион КМ утрошио супротно њиховој намјени - навели су из Управе полиције МУП-а ТК.

Такође, инспектори Одјељења за борбу против привредног криминалитета и корупције су, од децембра 2019. до септембра 2020. године, Кантоналном тужилаштву у Тузли против њега поднијели укупно девет извјештаја због постојања основа сумње да је од децембра 2015. до децембра 2019. године обављајући дужности директора тузланског аеродрома починио 15 кривичних дјела злоупотреба положаја или овлашћења у вези са кривичним дјелом кривотворење службене исправе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана