Бившег начелника Станара сумњиче да је камион за одвоз смећа платио три пута скупље

Јасмина Салопек
Бившег начелника Станара сумњиче да је камион за одвоз смећа платио три пута скупље

СТАНАРИ - Полицијска управа Добој поднијела је извјештај тужилаштву против бившег начелника општине Станари Душана Панића и још три особе због сумње да су несавјесним радом оштетили буџет општине за близу 100.000 марака.

Уз Панића су осумњичени предсједник Комисије за јавне набавке Борис Миличић из Добоја, и чланови Дијана Ђекић – Смиљанић и Младен Шљивић, обоје из Станара, потврђено је „Гласу Српске”.

Из Полицијске управе Добој саопштили су, наводећи иницијале, да је полиција против осумњичених поднијела извјештај Окружном тужилаштву Добој.

- За пријављена лица постоји сумња да су 2018. године, починили кривично дјело несавјестан рад у служби на начин да је лице Д. П. као начелник једне општине, а на приједлог комисије за јавне набавке лица Б. М, који је предсједник комисије и чланова комисије лица Д. Ђ. - С. и М. Ш. донијело одлуку о додијели уговора у поступку јавне набавке камиона за одвоз смећа са цијеном од 140.177 КМ са ПДВ-ом, а чија је максимална тржишна вриједност у том периоду износила 40.285 КМ – појаснили њсу из полиције и додали да је на тај начин за буџет наступила материјална штета у износу од око 100.000 марака.

Панић је био први начелник општине Станари.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана