Билећанин ухапшен због пљачке у Никшићу пуштен на слободу

Небојша Томашевић
Билећанин ухапшен због пљачке у Никшићу пуштен на слободу

БИЛЕЋА - Стојан Албијанић (27) из Билеће који је ухапшен због сумње да је учествовао у оружаној пљачки око 400.000 евра довезених у Пошту у Никшићу, а током које је убијен радник обезбјеђења Љубиша Мрдак, испитан је у требињском Окружном тужилаштву и пуштен на слободу.

Незванично сазнајемо да је он саслушан само на околности набавке теренца „нисан кашкаји“ којим су пљачкаши дошли пред пошту и да њега не терете за директно учешће у разбојништву.

Извор близак истрази је рекао да црногорске власи нису тражиле његово притварање.

- Тужилаштво је поступајући по замолници Вишег државног тужилаштва Црне Горе од 21. октобра у својству осумњиченог саслушало С.А. из Билеће због почињеног кривичног дијела криминално удруживање Кривичног закона Црне Горе. Такође, поступајући по наведеној замолници извршени су претреси куће и возила које користи осумњичени С.А, а том приликом су одузети одређени предмети који ће бити достављени Вишем државном тужилаштву Црне Горе - саопштило је Окружно тужилаштво у Требињу.

Албијанић је ухапшен у четвртак, а црногорске власти синоћ су ухапсиле Митра Кнежевића због сумње да је учестовао у пљачки Поште и убиству заштитара Мрдака.

Осумњичени Кнежевић готово 15 година познат је полицији по разбојничким пљачкама - он је још у марту 2010. године хапшен због тога што је са групом из БиХ опљачкао пословницу Прве банке у центру Подгорице, када су маскирани шаловима ушетали и уз пријетњу оружјем успјели од радника да отму око 25.000 еура.

Кнежевић је хапшен и 2007. у Бањалуци због шверца марихуане, због чега је у тамошњем суду осуђен на три године робије. У октобру 2009. године, бањалучки полицајци Кнежевића су спријечили да опљачка џакове новца, који су били намијењени за исплату пензија из Пословнице „Пошта Српске“ код жељезничке станице у том граду.

У подебљем досијеу евидентирано је да је Кнежевић и 2016. хапшен и осуђен правоснажно у Врховном суду Републике Српске на пет година и седам мјесеци затвора због пљачке бензинске пумпе у Бањалуци и недозвољеног држања оружја.

Полиција и Више државно тужилапштво вјерују да су у разбојништву и убиству Мрдака учествовале још најмање двије особе, па се очекује да ће ускоро услиједити нова хапшења. За сада, полиција није успјела да пронађе новац, који су разбојници успјели да отму од заштитара испред зграде Поште у Никшићу.

Новац Поште у Никшићу опљачкан је у сриједу ујутро када су тројица маскираних и аутоматским пушкама наоружаних разбојника напали раднике обезбјеђења који су стајалиуз блиндирано возило које је довезло новац пред Пошту у Никшићу у Његошевој улици. Том приликом разбојници су раднике обезбјеђења и попрскали бибер спрејом и ударали кундаком. Двојица радника  су пала, а Мрдак се ухватио у коштац са једним од нападача који је, наводно, из непосредне близине пуцао и погодио Мрдака у груди. Према незваничним информацијама, новац је допремљен због исплате пензија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана