Билећанин танџаром у самоодбрани усмртио мигранта

Јелена Станић
Билећанин танџаром у самоодбрани усмртио мигранта

Билећа - Милорад Чомић (49) признао је јуче да је убио мигранта у селу Тодорићи код Билеће, а убиство се десило у суботу увече, сазнаје “Глас Српске”.

Незванично сазнајемо да се Милорад сам пријавио у Полицијску станицу Билећа, гдје је признао да је убио мигранта из пушке танџара.

- Како је изјавио осумњичени, кобног дана је чувао стоку, те кренуо кући. У повратку је примијетио да су врата куће његовог познаника обијена. Пришао је ближе да би видио о чему је ријеч и чуо жамор неколико особа. Знао је да ту нико не живи, те је претпоставио да је ријеч о пљачки. Из страха за сопствену безбједност отрчао је по танџару - казао је извор близак истрази.

Према ријечима извора, Милорад је с пушком кренуо према вратима на којима су се налазиле решетке. Када је пришао близу, из страха је прво протурио кроз решетке цијев пушке, коју је потом неко зграбио.

- У нагуравању пушка је опалила, а мигранти, којих је је било око десетак, су се разбјежали. Када је ушао у кућу, видио да је на поду тијело једног мигранта. Имао је рану од метка на челу - казао је извор и додао да се осумњичени, према сопственим ријечима, уплашио, те тијело умотао у ћебе, однио изван села и бацио у јаму. Након три дана је сам дошао у полицијску станицу и пријавио убиство.

Из Окружног тужилаштва (ОТ) Требиње су потврдили да је пронађено тијело непознате особе.

- Тијело је пронађено у јами у селу Тодорићи код Билеће. Идентитет није утврђен, јер настрадали код себе није имао идентификациона документа - казали су у ОТ Требиње и додали да ће обдукција тијела бити обављена данас, када ће бити познато више детаља.

Према ријечима мјештана са којима смо разговарали осумњичени живи сам и има стадо оваца и два пса.

- Нисмо чули да је био проблематичан. Знамо да живи сам у том селу, које је скоро потпуно пусто. Нема никога од ближе родбине - казала је мјештанка која није жељела да јој објавимо име.

Она је додала да је у пролазу виђала мигранте и да је чула да су неке комшије имале проблема са њима, али да она није доживјела ништа лоше.

Детаљи случаја биће познати након истраге и обдукције.

Борац ВРС

Како сазнајемо Милорад Чомић је почетком деведесетих година био заточеник у логору у Хрватској. Када је пуштен прикључио се Војсци Републике Српске. По завршетку рата настанио се у Тодорићима код Билеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана